“Мајке Сребренице” напале хрватског председника

0
милановић

Зоран Милановић (EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI)

Удружење “Мајке Сребренице” пожелеле су хрватском председнику Зорану Милановићу да им је, како кажу, “жив и здрав”, а његове изјаве о Сребреници су окарактерисале “јадним и бедним”. Из овог удружења је саопштено да су на адресу Милановићевог кабинета упутили писмо са само једном реченицом, а поводом његових поновљених коментара о природних ратних злочина почињених у Сребреници, али и поводом деловања тог удружења.

“Поштовани председниче Републике Хрватске, јадно је и бедно да један председник државе ”која је чланица свих организација, којих Босна и Херцеговина никад неће бити”, себи дозволи овакав вокабулар”, стоји у писму које су потписале председница Удружења Мајки Сребреница Мунира Субашић и Мурат Тахировић, председник “Удружења жртава и сведока геноцида”.

“Живи ви нама били”, стоји на крају писма, преноси Танјуг.

Ова два удружења су се прошле седмице обратила генералном секретару УН захтевајући да се не дозволи учешће хрватских војника у мисији Еуфор-Алтеа у БиХ, где су Хрватску означили као агресора током последњег рата.

Милановић је јуче рекао да су то “несувисла и самопоражавајућа писма” и коментарисао истовремено да је против њега Тужилаштву БиХ поднета кривична пријава због наводног негирања “геноцида у Сребреници. Он је истакао да није негатор масовних крвавих злочина, али да је за њега то, пре свега, питање квалификације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ту за мене није последња реч неколицине судија који су у том предмету судили. Морам питати Јевреје којих је убијено шест милиона и Тутсе у Руанди којих је за месец дана умлађено 800.000 и Србе којих је, заједно са Јеврејима и Хрватима, у Јасеновцу страдало на десетине хиљада и пет до шест хиљада младих мушкараца који су убијени око Сребренице у покушају да се пробију кроз српски обруч”, рекао је Милановић.

Прочитајте још:  Зло Јасеновца и његова дубока веза с временом у коме живимо

Мајкама Сребренице поручио је да му је жао ако су постале део кампање коју проводе “бескрупулозни муљатори” из Сарајева.

“Ако су тада биле мајке, а њихови синови војници, то су старе жене и увек су се држале достојанствено и надам се да нису пале у кљешта беспризорних и бескрупулозних унитаристичких муљатора из Сарајева. Ако јесу биће ми јако жао”, казао је Милановић појашњавајући накнадно да притом мисли на људе попут Жељка Комшића, пренели су сарајевски медији.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *