МОЖЕ ДОЋИ ДО ТРАГЕДИЈЕ: Овако је Лазански упозоравао оне који провоцирају Русију – Путин је јасно рекао…

0

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Мирослав Лазански, српски новинар и амбасадор Републике Србије у Русији, преминуо је 4. августа 2021. године, али многи и даље памте његове анализе из сфере одбране и геополитике.

Лазански је својевремено упозоравао да су територијалне воде врло осетљиво питање и био је критичан према британским провокацијама у близини Крима.

– Не треба се играти тиме јер може доћи до трагедије. Владимир Путин је јасно рекао да су Руси могли да униште британски разарач и ништа се не би десило – објашњавао је Лазаснки и истицао да је већ било случајева обарања авиона због непоштовања ваздушног простора.

Подсећамо, Лазански је на време упозоравао и Кијев да ће изгубити и Донбас уколико настави да се према том региону опходи као што је то чинио.

– Како мисле да се супроставе руској војној моћи? Украјина не може да се супростави Русији. Уколико би они кренули у неку врсту офанзивне операције против Русије, па Русија би их збрисала војно – рекао је Лазански својевремено за РТС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *