Руски медији:Вучићева изјава говори да он више не рачуна на Русију као војног савезника

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Вучићева изјава о одбрани Херсона отвара нову страницу у међународним односима Русије са савезницима.

Председник Србије је јасно ставио до знања да више не рачуна на Русију као војног партнера, преноси руски Телеграм канал Руски демиург.

Прочитајте још:  Србија донела мере за повратак младих талената а кренули да униште 160.000 младих талентованих фриленсера
Русија то још није схватила, али јуче се наш међународни статус променио и ускоро ће се неколицина војних и политичких савезника Русије окренути од ње као земље неспособне да доследно брани своје националне и геополитичке интересе. Неспособан не само да брани, већ чак ни да их формулише.

Колико год да је одлука о напуштању Херсона била исправна са војне тачке гледишта, са политичке тачке гледишта, ово је пад Порт Артура.

Повлачење из Стаљинграда 1942. са војне тачке гледишта била би потпуно исправна одлука. Али управо је одбрана Стаљинграда постала прекретница у рату и претеча пораза нациста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *