Цена струје за домаћинства и привреду биће, највероватније, виша за 10 одсто од јануара следеће године

0
струја

Profimedia

Цена струје за домаћинства и привреду биће, највероватније, виша за 10 одсто од јануара следеће године, објавиле су “Новости”.

Привредници ће уместо садашњих 95, електричну енергију плаћати 105 евра по мегават-сату, док ће грађане мегават-сат струје, без такса и мрежарине, коштати око 41 евро, наводе „Новости“.

Унија послодаваца Србије истиче да ће поскупљење струје оптеретити наше привреднике, који ће од нове године имати нове издатке и због повећања плата, као и виших цена сировина које се углавном увозе. У Привредној комори Србије сматрају да је значајно да је поскупљење ограничено и да ћемо и даље бити међу земљама са најнижом ценом електричне енергије у Европи, преноси београдски лист.

Прочитајте још:  Нејасно где и коме су отишла српска деца: Где је завршило 388 беба?
Председник Србије Александар Вучић, крајем прошле недеље рекао је да је могуће да дође до повећања цене струје, и да ће се, када се то деси, кретати између осам и десет одсто.

Поскупљење је раније овог месеца најавила и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, која је казала да цене струје и гаса морају доћи на дневни ред, „и то више пре него касније“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *