русије

None © AP Photo/Evgeniy Maloletka

Министарство одбране Русије огласило се поводом пројектилa који је погодио територију Пољске и саопштило да су остаци идентификовани као елементи украјинског ракетног система С-300, преносе “РИА Новости”.

“Делове ракете, који су пронађени у насељеном месту Пшеводув, а који су приказани на фотографијама објављеним у Пољској 15. новембра, руски стручњаци војног комплекса недвосмислено су идентификовали као елементе противавионске ракете система С-300 Ратног ваздухопловства Украјине”, наводи руско Министарство одбране.

Истичу да “изјаве различитих украјинских извора и страних званичника да су у насељу Пшеводув наводно пале ‘руске ракете’ представљају намерну провокацију с циљем ескалације ситуације”.

“Наглашавамо да су високо прецизним нападима гађани само циљеви на територији Украјине и то на удаљености од најмање 35 километара од украјинско-пољске границе”, прецизира руска војска.

Портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова рекла је да је “Зеленски стављен на чело банде да обавља прљав посао”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зеленски седи у бункеру и не разуме зашто су чак и најозлоглашенији русофоби одбили да подрже његову верзију ‘руског пројектила у Пољској’. Човек из бункера не може да схвати да је стављен на чело банде у Украјини да ради прљав посао, а не да диктира руководиоцима шта да раде”, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Бајден информисао НАТО и Г7: Експлозију у Пољској изазвала украјинска ракета

Ројтерс је јавио да је председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден информисао чланице групе Г7 и НАТО-а да је експлозију у Пољској изазвала ракета противваздушне одбране Украјине.

“Бајден је информисао партнере из Г7 и НАТО-а да је експлозију у Пољској изазвала украјинска ракета противваздушне одбране”, наводи агенција, позивајући се на неименовани извор у Алијанси.

Прочитајте још:  Дритан & Еди Airlines – одлетели у Кијев!

Подсетимо, НАТО ће данас одржати хитан састанак због експлозија у источној Пољској близу границе са Украјином у којима су јуче погинуле две особе, рекла су два званичника НАТО-а и европски дипломата.

Састанком амбасадора НАТО у Бриселу председаваће генерални секретар Јенс Столтенберг који ће након тога одржати конференцију за новинаре, наводи се у саопштењу НАТО.

Пољска, која је чланица НАТО-а, саопштила је да је ракета убила двоје људи у селу које је удаљено око шест километара од границе са Украјином.

Председник те земље Анджеј Дуда рекао је да нема конкретних доказа о томе ко је испалио ракете, пише РТ на српском.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *