Русија у УН: Ракета у Пољској је провокација да се изазове директан сукоб Русије са НАТО

0
русије

Фото: РИА Новости / Прес служба Министарства одбране Руске Федерације

Чињенице указују на невиност Русије у паду пројектила на територију Пољске. Ово је у среду, 16. новембра, саопштио Дмитриј Пољански, први заменик сталног представника Руске Федерације при УН.

„Чињенице су важне и само све јасније указују на то да Русија није била умешана у ракете које су погодиле територију Пољске. Друга чињеница је непосредна хистерија кијевског режима и позиви да се Русија казни. Спремно га покупе Пољаци, који су одавно избезумљени од русофобије“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Пољански је нагласио да постоји покушај да се изазове директан војни сукоб између НАТО-а и Русије, са свим последицама по цео свет.

Он је такође подсетио да ће 16. новембра Савет безбедности УН бити домаћин редовног састанка о Украјини , на којем ће, највероватније, пољски инцидент бити у центру пажње. Према речима Пољанског, препознавање улоге Украјине и Пољске у овој провокацији је незамислива ствар за западне земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„С друге стране, игнорисање чињеница и приписивање свега Русији је за њих уобичајена ствар, они не примећују извор гранатирања ЗНПП. Чак ме занима како ће се овога пута извући!” – рекао је први заменик председника Руске Федерације у УН.

Раније је Министарство спољних послова Пољске издало саопштење да је ракета руске производње пала у уторак на територију села Прзеводув на истоку земље, при чему су две особе погинуле . Истовремено, према речима председника Републике Анџеја Дуде, тачан идентитет муниције није утврђен.

Министарство одбране Русије назвало је спекулације о вероватном односу Русије према инциденту провокацијом, истичући да оружане снаге те земље нису гађале циљеве у близини пољско-украјинске границе.

Прочитајте још:  Избори у Црној Гори: Западне амбасаде ће и даље владати државом

Бројни западни политичари и медији такође су признали да су ракете највероватније испалиле украјинске снаге.

Тако је амерички председник Џо Бајден , после хитног састанка са светским лидерима, такође приметио да је мало вероватно да је лансирање ракета на Пољску из Русије. Он је додао да ће на основу резултата истраге западне земље колективно одлучити које кораке даље предузети.

Како је приметио војни експерт Јуриј Кнутов, анализирајући снимке са лица места, фрагменти ракета су премали у односу на руске крстареће ракете, чији су елементи значајнији и значајнији. Он је такође признао да би украјински С-300 којима је истекао рок трајања могли пасти на територију Пољске .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *