Фијаско у Подгорици: Мило није дошао, његове присталице дернечиле око Скупштине

0

(фото:Борба.ме)

Упркос великом броју возила из осталих градова, на вечерашњем протесту квадрат-патриота био је присутан мањи број људи него на претходном од 8. новембра. Подгорица је наставила да бојкотује протест ДПС-а и сателитских странака, а иако су окупљени упорно скандирали име Мила Ђукановића, он се опет није ни удостојио да поздрави окупљене. Како је данас саопштено из његовог Кабинета, он ће сутра говорити на панелу под називом „Позиционирање Западног Балкана у глобалним односима у свјетлу украјинске кризе” који почиње сјутра у 12 сати у хотелу Рамада у Подгорици, а на позив фондације Фриедрицх-Еберт-Стифтунг и Европског покрета у Црној Гори. БОРБА сазнаје да се он данас у току дана вратио са породицом из Дубајиа, али је очигледно одлучио да игнорише скуп својих преосталих присталица.

На скупу су били присутне све препознате квадрат-патриоте и заслужни чимбеници ДПС режима, чија су имена грађани Црне Горе и демократска јавност ових дана могли да читају на списковима као “срећне добитнике“ бесплатних станова и бесповратних кредита. Осим Ђукановића који је опет игнорисао и бојкотовао скуп који организује и финансира, на њему се ипак није појавила Весна Меденица, иако је данас изјавила у Вишем суду да је увек била у “првим борбеним редовима“, па је дио јавности с правом поставио питање да ли ће можда заузети истакнуто месту на протесту.

Прочитајте још:  И ЗА МИЛА? Суд у Хагу предао документа Специјалном тужилаштву Црне Горе
Особа која се лажно представља као тзв. организатор скупа, извесни Небојша Мрваљевић, изврши директор “Форума Луча“ на отварању пропалог протеста у наступу емоција и скрености је узвикнуо- будимо искрени и признајмо да смо екстремисти!- а онда и констатовао да је присутно неколико стотина грађана. Након Мрваљевића, у наставку протеста редом су сви говорници обећали да ће “изгинути за Црну Гору“, да више неће ћутати, те да ће бранити Ђукановићеву фотељу, његово опљачкано благо, а приде и своје станове и кредите које су отели од државе и грађана.

Функционер сателитског СД-а Марко Ракочевић је био најгрлатији и посебно се истакао у надахнутом говору набијеном емоцијама, али је поикуашао и да одговор зашто се окупљају Ђукановићеве квадрат-патриоте.

“Шта ми бранимо вечерас? Бранимо оно што они не разумију и не могу да разумију! Бранимо достојанство, част и слободу европске, антифашистичке и модерне Црне Горе. Бранимо је од оних који су спремни да за мрвице са стола Александра Вучића продају и издају Црну Гору. Издају је Вучићу, а продају је Путину за шаку руских рубаља. Извођач тих срамних радова је премијер Абазовић, коме ће, након што је издао и преварио све у Црној Гори, историја судити као што је судила свим издајницима”, рекао је Ракочевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Шарчевић у електронском дневнику рекламира приватну фирму
Након што су се говорници заклели на верност Ђукановићу, почела је и протестна шетња око како су рекли организатори – заробљених институција.

Како преноси ИН4С међу демонстрантима је примећен и распоп Мираш Дедеић.

Борба.ме/РТЦГ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *