Чанак одлетео: Костреш нови председник ЛСВ

0

Делегати 13. Изборног конгреса Лиге социјалдемократа Војводине изабрали су данас Бојана Костреша за новог председника странке, сопштила је ЛСВ.

„Након 32 године под вођством Ненада Чанка, ЛСВ је ушла у талас промена који најваљује новим руководством, новим политичким искорацима и неодступањем од изворног програма партије у којем се инсистира на: демократским вредностима, мултикултуралности и толеранцији, децентрализацији, организованом развоју и аутономном статусу Војводине, заштити Војводине од неутемељене експлоатације њених ресурса, антифашизму и проевропском правцу“, додаје се у саопштењу.

Прочитајте још:  Визионари: Чанков одбор у Бечеју прешао код Вулина
Ненад Чанак, досадашњи председник Лиге социјалдемократа Војводине, није се кандидовао на изборима за новог председника. На Конгресу је речено да он остаје у странци и да ће наставити да ради у областима политичког деловања ЛСВ у којима се процени да може дати највећи допринос.

„На Конгресу који је одржан у Новом Саду изабрани су и нови чланови Главног одбора и Председништва, Статутарне комисије и Надзорног одбора Лиге социјалдемократа Војводине“, закључује се у саопштењу.

Н1

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *