Деца и ватерполисти због удисања испарења хлора завршили у болници

0

Дванаесторо деце и неколико првотимаца суботичког Ватерполо клуба Спартак затражило је медицинску помоћ због удисања испарења хлора у базенима суботичког Спортско-рекреативног центра Прозивка, а једно дете је задржано у болници, преносе Вечерње новости.

Председник Ватерполо клуба Спартак Ласло Јожа потврдио је да је вероватно дошло до “третирања воде” у малом базену и испаравања хлора.

Он је оценио да ће све проћи без тежих последица, иако је дошло до надражаја дисајних органа о чему сведочи и медицинска документација.

Јожа каже да су се због свега овога били присиљени да затраже одлагање првенствених утакмица мушке и женске селекције.

Прочитајте још:  Ватерполисти победом над Русијом започели ЕП
Мајка једног дванаестогодишњака испричала је да су, када су синоћ у уобичајено време дошли по децу после тренинга, малишани већ одавно били напољу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Тренинг им је почео у пола осам, а већ око осам им је тренер рекао да изађу из великог базена. Деца су причала да је мали базен поред био зелене боје и да је цијели комплекс смрдио на средство за чишћење” – испричала је она.

Додаје да су родитељи огорчени што се ништа не предузима, јер су деца већ неколико пута долазила испуцалих дланова и стопала због велике количине хлора у води.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *