Шиптари прете: Од 22. новембра креће кажњавање свих власника возила са српским регистарским таблицама градова на Косову, који нису прешли на РКС таблице

0
Косовска полиција

(фото:EPA-EFE/STRINGER)

Од 22. новембра до 21. јануара, кажњаваће се сви власници возила са српским регистарским таблицама градова на Косову који нису пререгистровали иста на РКС, потврдила је управо Косовска полиција, уочи сутрашњих разговора у Бриселу.

Из КП су саопштили данас да у складу са оперативним плановима, настављају полицијско ангажовање у спровођењу одлуке косовске владе у вези са пререгистрацијом, а која је донета 28. октобра.

Реч је о одлуци о пререгистрацији возила са ознака „ПР“, „КМ“, „ПЗ“, „ГЛ“, „УР“, „ПЕ“, „ДА“ или „ЂА“ на РКС регистарске ознаке, која се спроводи кроз више фаза.

Из полиције подсећају да су од 1. новембра власницима возила са, како наводе „нелегалним таблицама“ изрицали опомене, уз упутство да се обрате Центру за регистрацију возила.

Како наводе, до данас је изречено око 1.740 ових опомена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Албанац ножевима насрнуо на српску децу на игралишту у Северној Митровици
Прва фаза примене одлуке о пререгистрациј, међутим, завршава се сутра, односнос 21. новембра.

„Након овог датума, од двадесетдругог (22) новембра до двадесет првог (21) јануара 2023. године, за све власнике возила која се крећу на територији Републике Косова са оваквим нелегалним регистарским таблицама, према званичној одлуци, Полиција Косова ц́е почети са спровођењем кажњавања новчаном казном у складу са законима на снази“.

Иако из КП наводе да ће се са кажњавањем почети 22. новембра, у одлуци косовске владе из октобра месеца, као датум почетка кажњавања наводио се 21. новембар.

„Од 1. новембра 2022. године до 21. новембра 2022. године, биће изречена мера укора власницима возила са регистарским таблицама „ПР“, „КМ“, „ПЗ“, „ГЛ“, „УР“, „ПЕ“, „ДА“ или „ЂА“, а за исте ће се од 21. новембра 2022. године до 21. јануара 2023. године бити изречена новчана казна према важећем законодавству.

Из полиције додају да су континуирано пратили и процењивали дешавања на Косову и износили стручне процене у складу са којима су предузимали „неопходне, разумне и законске мере за спровођење закона и одлука органа Косова“.

Прочитајте још:  Изгубити корене и душу
Само дан уочи почетка примене одлуке косовске владе, у Бриселу се одржава нова рунда разговора на највишем нивоу.

У Брисел путују косовски премијер и српски председник, а с циљем решавања новонастале кризе.

Из Европске уније (ЕУ) су у више наврата у претходном периоду тврдили да решење мора да се пронађе пре почетка примене нове фазе одлуке о пререгистрацији – односно кажњавања.

Из Српске листе су претходно саопштили да ће изрицање прве новчане казне бити „повод за отпор српског народа“.

Прочитајте још:  Општински функционери добијају новац као „социјални случајеви“
Председник Србије је уједно данас казао да ће избити „пакао на терену“ уколико специјалци учествују у кажњавању оних који нису прешли на РКС, али и да се нада да неће доћи до оружаног сукоба.

Коссев

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *