Без договора у Бриселу – понуда неприхватљива за Србију

0
бриселу , еп

(Фото: АП)

Србији је јутрос у Бриселу, на састанку које је Европска унија сазвала са председником Србије Александром Вучићем и Аљбином Куртијем, понуђено решење које је понижавајуће за Србију, каже извор упућен у ток преговора.

Решење које је понуђено требало би да дерогира Бриселски споразум, што Србија, како каже извор упућен у ток преговора, није могла да прихвати.

 

– По свему судећи, очекују нас тешки и неизвесни дани, посебно на северу Косова и Метохије – каже извор, преносе београдски медији.

Како се сазнаје, председник Вучић ће се највероватније вечерас обратити грађанима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Састанак Бореља, Вучића и Куртија

БРИСЕЛ – У Бриселу је око 10.00 часова почео заједнички састанак високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских инситуција Аљбином Куртијем.

 

Борељ и Лајчак претходно су одржали одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, јавља Танјуг.

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржава се на позив Бореља, а у фокусу је проналажење излаза из актуелне кризе на КиМ.

У току састанак Вучића и Бореља

БРИСЕЛ – Састанак председника Србије Александра Вучића са високим представником за спољну политику Жозепом Борељом и са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком почео је у 9.00 сати у Бриселу, речено је Танјугу у Мисији Србије при ЕУ.

Борељ је претходно од осам сати имао одвојени састанак са премијером привремених пришитнских инситуција Аљбином Куртијем.

После одвојених сусрета, предвиђен је заједнички састанак Бореља са Вучићем и Куртијем.

Прочитајте још:  Гончаренко поново тражи да Украјина призна Косово

 

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржава се на позив Бореља, а у фокусу је проналажење излаза из актуелне кризе на КиМ.

Председник Србије стигао у Брисел

Председник Србије Александар Вучић стигао је рано јутрос у Брисел где ће се у 9 сати састати са високим представником са спољну политику Жозепом Борељом и са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, речено је Танјугу у Мисији Србије при ЕУ.

Хитан састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине одржава се на позив Бореља који треба да има одвојене састанке са премијером приштинских институција Аљбином Куртијем и са председником Вучићем, а затим је предвиђен заједнички сусрет.

Како је раније најављено из Европске службе за спољне, Борељ одвојене разговоре са лидерима има почев од осам часова.

Борељ је синоћ поручио да је потребно престати са решавањем кризних ситуација и напредовати ка нормализацији односа.

„Потребна нам је деескалација ситуације, да престанемо да сталним кризним менаџментом и почнемо да напредујемо ка нормализацији односа”, навео је на Твитеру.

У фокусу хитног састанка биће проналажење излаза из актуелне кризе и избегавање било какве даље ескалације и тензија на терену, са акцентом на регистарске таблице и повратак косовских Срба у косовске институције, саопштено је раније из ЕЕАС.

Како је најављено, Борељ би након заједничког састанка, требало да се обрати новинарима.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *