Пасоши за вакцинацију или Аусвајс за право на живот?

0
СЗО

A smartphone with displayed "Immunity passport COVID-19" is placed on a passport in this illustration taken April 27, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration - RC2D4N9TKXIQ

„Док брза риба не прогута спору и добије свој профит…”

Самит који се одржао на Балију био је толико богат догађајима да јавност није ни приметила неке трендове. Посебно, нису приметили да се поново појавила тема смањења становништва у духу заборављене плоче смрти  . Прошло је више од деценије од невероватног скандала из 2009. године, када се овај израз први пут чуо.

Панел смрти (име се преводи на различите начине: „панел смрти“, „одбор смрти“, „комисија смрти“) је термин који је настао у Америци током дебате о савезном закону о здравственој заштити. Сара Пејлин је прва употребила тај термин. У августу 2009. написала је на Фејсбуку* : „Бесплатна здравствена заштита неће смањити трошкове; једноставно ће одбити да служи. А ко ће највише страдати? Болесни, стари и инвалиди. Америку коју познајем и волимово није онај у којем ће моји родитељи или моје дете са Дауновим синдромом морати да се суоче са Обаминим „панелом смрти“ како би његове бирократе могле да одлуче, на основу субјективног суда о њиховом „нивоу учинка у друштву“, да ли су ти људи вредни медицинске неге. Такав систем је потпуно зао . ”

Пејлин је навела да ће „стари и болесни бити приморани да прихвате минималну негу на крају живота како би смањили трошкове здравствене заштите“. Позивање се односило на такозвани Закон о приступачном медицинском избору (ХР 3200). Председник Барак Обама назвао је Пејлинове речи демагогијом; њену изјаву критиковала је штампа, научници, лекари, али су је подржали неки истакнути републиканци (Сара Пејлин је члан Републиканске партије).

Прочитајте још:  Сукоби полиције и демонстраната у престоници Казахстана: Бачене шок бомбе
Тада су речи Саре Пејлин шокирале друштво (скандал је трајао две године, повезан са разоткривањем идеје о расподели средстава за подршку животу пацијента на закључењу одређених комисија, оштро названих „комисија за смрт“). Деценију касније, почела је „пандемија“, а свест јавности се променила: престала је да одбацује идеју казнене медицине. Чак се сложио са Аусвеисс-ом који су поделиле медицинске организације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

…Првог дана самита Г20 , индонежански министар здравља Буди Гунади Садикин рекао је да земље Г20 треба да усвоје „дигитални здравствени сертификат заснован на стандардима СЗО“ и да имају за циљ да ову вакцинску карту укључе у „међународни здравствени систем“ током следеће сесије СЗО у Женеви. Овоме нико није приговорио; Чини се да ове речи нико није ни приметио. „Морамо имати дигитални здравствени сертификат који признаје СЗО. Ако сте прописно вакцинисани или тестирани, онда можете слободно да се крећете “, предложио је министар. А шта ће бити са онима који немају „здравствени лист“? Хоће ли им бити одузета слобода кретања?

Постоји низ болести за које је вакцинација контраиндикована. Међу њима су и онколошке болести, о којима је Тхе Гуардиан писао пре недељу дана: „Због пренамене здравствених система за борбу против ЦОВИД-19, око милион Европљана није на време сазнало за опасну дијагнозу и није се лечило. Европи прети „епидемија рака“. Појављују се докази да је вероватније да ће пацијентима бити дијагностикован рак у каснијој фази него пре пандемије. Ово је резултат значајног кашњења у дијагностици и лечењу рака.”

Прочитајте још:  Др Кон: О пропустима знам више од острашћених будала
Не само да ће помоћ која није пружена на време утицати на целокупну ситуацију у борби против онколошких болести у свету: треба да докрајчимо и сувише болесне и сиромашне увођењем „цовид пасоша“. На крају крајева, пацијенти су трошкови. За разлику од здравих, који могу да донесу добар профит туристичкој индустрији.

„Најмоћније светске економије сложиле су се да подрже планове за стварање такозваних пасоша вакцина у покушају да извуку индустрију путовања и туризма из рецесије изазване пандемијом “, извештава Блумберг . –  Према речима италијанског министра туризма Масима Гараваље, Г20 је подржала нове сертификате, истичући да је обнављање нормалних активности у сектору кључно за опоравак глобалне економије. Гараваља је на конференцији за новинаре у Риму рекао да је од комесара Европске уније Тјерија Бретона затражио и добио обавезу да што више убрза имплементацију зеленог сертификата ЕУ .

И прошле године, Билл Гатес је рекао своју реч на ту тему . Он је навео да старијим особама треба ускратити провјере социјалног осигурања док се не вакцинишу ЦОВИД вакцином. Такође је говорио о високим трошковима медицинске неге, укључујући и негу на крају живота, напомињући: “То се зове панел смрти . ”

Застрашујући израз се појавио у другим интервјуима са Гејтсом о здравственој заштити. Национална ревија  је написала о његовим примедбама: „Они заиста желе да влада (или комитети за биоетику којима влада делегира овај задатак) одлуче ‘када да искључе баку’.

Говори у духу изјава „биоетичара” демонстрирају како се мења свест, пристајајући да се медицина претвори у индустрију за дистрибуцију аусвајсова који обезбеђују право на живот. Или можда у индустрији чиповања становништва, о којој говори Клаус Шваб, верујући да се ова мера може увести у наредној деценији?

И из неког разлога изјаве о планираном смањењу слободе кретања и животног века „дефектних“ грађана нису изазвале негодовање, као 2009. године. Очигледно, не постоји само деградација медицине: „глобална елита“ је поставила курс за смањење становништва планете.

Прочитајте још:  Јапан је по први пут од почетка пандемије ЦОВИД-19 ублажио терор
Ко не буде у стању да из свог џепа плати одговарајућу негу биће подвргнут „јадној еутаназији“, док ће они који су релативно здрави и желе да уживају слободу кретања бити приморани да купе „ковид аусвајс“. Истовремено, вакцинација никако није индикована за све и нема бесконачно трајање. Становништво ће бити принуђено да ради све више вакцинација, а они који су свој новац уложили у производњу вакцина биће баснословно обогаћени. И сва ова машинерија ће трајати све док, како је Клаус Шваб рекао у свом говору на Г20  , „брза риба не прогута спору и остваре свој профит “ .

Агнија Кренгел/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *