У Лајпцигу се настављају митинзи подршке Русији

0
лајпцигу

Фото: РИА Новости / Стрингер

У Лајпцигу и низу других немачких градова настављају се митинзи подршке Русији. Ово је објавио Фајненшел тајмс 21. новембра .

„Желимо да ратни хушкачи из НАТО-а престану да подстичу сукоб између Немачке и Русије“, цитира један од учесника акције.

Демонстранти називају СРГ „марионетом која служи интересима САД и НАТО-а“, а позивају и на преиспитивање санкција Руској Федерацији, пошто су се оне „претвориле у погубне последице“ по њих саме.

Раније, 22. октобра, у низу великих немачких градова одржани су митинзи у позадини енергетске кризе у земљи. Под мотом “Солидарност кроз кризу” демонстранти су изашли на улице Берлина. Констатовано је да су широм земље регистровани скупови са укупно 20 хиљада учесника.

Пре тога, 8. октобра, хиљаде демонстраната окупило се у Берлину испред Бундестага захтевајући укидање санкција Русији и враћање руске нафте и гаса. Неки демонстранти дошли су са плакатима „Хоћу руски гас и нафту“, „Ко ћути данас, сутра ће се смрзавати“ и позива на оставку владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У септембру су становници Келна кренули у акцију подршке Руској Федерацији . Око 400 демонстраната прошетало је улицама са руским заставама уз звуке бубњева. Они су од немачких власти захтевали укидање антируских санкција, као и обуставу испоруке оружја Украјини.

Немачка и друге европске земље суочене су са невиђеним повећањем цена гаса и струје због политике смањења увоза енергената из Русије, коју су западне земље узеле као меру притиска на Москву након почетка специјалне операције заштите Донбасс .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *