Кенанине заврзламе: Бошњаци и босански језик, нације и Срби!

0
кенана

(фото:Скупштина.ме)

Посланица Струјић Хабић – Парафразирам: Неки ће се изјаснити национално тако што ће преузети одредницу друге државе (дакле, Срби). Пар минута касније: Позивам припаднике исламске вјероисповијести у Црној Гори да се изјасне као Бошњаци и да говоре босанским језиком.

Лицемјерје? Лоша намјера? Незнање? Оно што би за свој народ, госпоја би другом да се укине. Срби су у Црној Гори своји на своме. Ово је и наша држава, и моја колико и Кенанина. Разлика је у томе што ја поштујем оно што је она, али она не поштује оно што сам ја.

Прочитајте још:  Ситни чиновник опет уцењује: Србија мора остати са Европом
На основу којих параметара она мјери постојање неке нације? Одакле јој право да користи израз „непостојеће нације“ за неке од националних варијација којима припада исламски живаљ у Црној Гори? Ово је сто пута горе од оне изјаве посланице Суаде Зороњић да су муслимани 400 година трпјели терор од Црногораца. Оно је било само глупо, а ово Хабићкино и глупо и опасно.

Славица Илинчић/Српска24.ме

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *