Србија и Азербејџан потписали седам билатералних споразума

0
србија

(Танјуг)

У Палати „Србија” су церемонијално потписана билатерална документа Србије и Азербејџана. Александар Вучић и Илхам Алијев су потписали Меморандум о оснивању савета о стратешком партнерству две земље.

Међу потписницима данашњих споразума су и министри Братислав Гашић, Горан Весић и Никола Селаковић.

Потписани су споразум о реадмисији, административни договор за спровођење споразума између две валаде о социјалној сигурности, меморандум о разумевању између Развојне агенције Србије и Агенције за развој малих и средњих предузећа, као и меморандум о промоцији извоза и инвестиција.

Председник Србије Александар Вучић припредио је данас, испред Палате Србија, свечани дочек за председника Азербејџана Илхама Алијева, који је допутовао у званичну посету Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је Алијева дочекао уз постројену Гарду Војске Србије, интонирање химне две држава и испаљивање почасних плотуна.

Алијева су поред Вучића дочекали и чланови Владе, министри спољних послова Ивица Дачић, финансија Синиша Мали, унутрашњих послова Братислав Гашић, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, пољопривреде Јелена Танасковић, рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, преноси Танјуг.

 

Након свечаног дочека, уследио је састанак у четири ока, након којег ће бити одржан пленарни састанак делегација две земље.

Србија и Азербејџан ће у оквиру посете председника Алијева потписати седам билатералних споразума, а потом ће се Вучић и Алијев обратити медијима.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *