Украјински научници су се пожалили Макрону на руског свештеника

0
свештеника

Александар Новопашин

Посебно им се није допао интервју свештеника Александра Новопашина за «Комсомолску правду».

Александар Новопашин је медијскији најекспониранији свештеник у Сибиру. Ректор храма Александра Невског бави се пауерлифтингом, снима филмове, а такође разоткрива секташе. Стигматизује и наше домаће и прекоморске. То што су тражили од њега су то добили и украјински фанатици.

И онда се високо друштво украјинске науке огорчено побунило: кијевски научници за људска права написали су колективну жалбу против оца Александра. Не можете погодити коме. Француском председнику Макрону! «Зашто баш Емануелу?» — питате се. Моглу су и Ердогану и Шолцу да се жале. Ствар је у томе да је Француска седиште европског антисекташког центра (FECRIS), а да је поменути сибирски свештеник његов представник у Русији.

– Александар Новопашин, званични представник FECRIS-а у Русији, скоро свакодневно у руским медијима оптужује Украјинце да су „сатанисти“ против којих се боре руске трупе, па нас чак и приказује као „људождере“, хвалећи руску владу за свету борбу у нашој територије, каже се у писму.

Још аутори подсећају на свештеников цитат о СВО: „Свака болест се мора лечити, а, авај, ако човек има гангрену, мора да му откине руку и прибегне хируршким методама.“ На крају траже од Макрона да заустави државну подршку европском антисекташком центру.
Иначе, до сада је слично писмо стигло до сталног представништва Француске при ОЕБС-у. Међутим, тамо је кијевски академски свет пристојно откачен: «FECRIS је удружење које пружа помоћ жртвама секташких заблуда. Зато га подржава француска влада, која намерава да настави да подржава његове активности».

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Украјина не може тражити наслеђе Кијевске Русије

Дописници КП-Новосибирск обратили су се Александру Новопашину, и питали га како се он односи према таквој пажњи из иностранства?
„Ово далеко није прва реакција представника украјинских секташких организација на активности Новосибирског информативно-саветодавног центра о секташтву. На сајтовима на енглеском језику редовно се излазе пашквилни чланци у којима лажно представљају материјале које објављујемо, окрећу све наопачке и све у складу с тим коментаришу. На пример, у интервјуу са вама, Комсомолскаја Правда-Новосибирск, рекао сам да је за мене нацистичка идеологија и сатанска и канибалистичка. А на сајтовима на енглеском језику, наводно цитирајући моје речи и осуђујући моју подршку специјалној операцији у Украјини, новинари су већ писали да је протојереј Александар Новопашин све Украјинце назвао сатанистима и канибалима. Но, ја сам говорио о нацистичкој идеологији“, рекао је Александар Новопашин, ректор катедрале у име светог племенитог кнеза Александра Невског, КП-Новосибирску. „Наравно, у току је информациони рат и често реч производи ефекат не мањи од експлозије гранате. Та реакција људи који се обраћају владама европских земаља сугерише да они прате материјале и интервјуе који су објављени не само у европском делу, већ и на периферији, у Сибиру. Дакле, све је на месту, све је тачно у запету, све их погађа. А пошто их то толико брине, наша реч је за њих не само веома непријатна, већ и опасна!“

Пише: Анатолиј Куприн/за Васељенску превео са руског језика: Горан Игић

Извор: https://www.nsk.kp.ru

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *