наслеђе, ћирилица, краду

Зашто је слово Ћ изостављено слово српске азбуке?

Речи као :‘‘..запањујуц́е… Ђоковиц́а… највец́а…’’ можете да приметите и по другим срБским е-новостима:

svetu-vec-najboljeg-vakcinisanog-tenisera/

Ако отворено протестујете, као што сам учинила, добићете одговор да се ‘‘ради о грешци’’.

Када се непознати знак увек употребљава на истом месту, замењујући, константно и увек једино слово Ћ и кад тај ‘‘знак’’/слово ц́ треба измислити, дизаjнирати, увести у компјутерски систем па објавити, што је прави ђаволcки посао, не може се говорити о случају или грешци. Постоји план замене једног слова!

Дакле, лажу, кројећи нам нови правопис, намећу неке знакове која не постоје у нашој савршеној азбуци. Пред нашим очима, у тишини злодела, нестаје једно слово…  3апитајте, зашто баш Ћ? Е, то је важно!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако погледате, најстарије цркве по Италији, Шпанији, Француској, Немачкој… оне цркве које су грађене пре 1054. године, наћи ћете управо ово слово на многим фрескама. Међутим, то слово постоји само у нашој азбуци, срБској! Дакле, оно је доказ да су сви европски простори, били наши и да се свуда говорио срБски језик – од лузофоних Португалаца до Украјине и Русије која је такође наше дете. Пошто језуити не могу да бришу фреске и скидају Ћ с “њихових“ цркви, они су одлучили да једноставно укину ово слово у нашој азбуци!

О слову Ћ сам писала овде:

http://www.kmnovine.com/2019/06/k_15.html

Ту можете видети фреске у Швајцарској у “византијском“ стилу с нашим словом. Ова “швајцарска“ фреска је при реновацији црквице u Montcherand-y недалеко од Женеве, испливала испод католичке мазаније, па је као старија морала бити сачувана и дискретно дошла у јавност:

Фото: Јасмина Пеев – Вучић

A слово Ћ они овде називају “копским“. Али, копскa азбука којa је створенa тек у X веку, према грчкоj, не може да има Ћ пошто га Грци нису имали. Одакле онда слово Ћ у копском? Значи, копски је настао лошом копијом срБског који га је имаоДоказ о нашем постојању, нашој култури, нашем старинском језику… је у том слову! Ми смо једини који га имамо још од винчаског писма који они називају палео-санскритом.

Прочитајте још:  Слика из Лавова коју је немогуће надмашити: Споменик Степана Бандере осветљен израелском заставом!

A oнај ватикански идиот који је копирао нашу азбуку, па је продао за копску, није очигледно правио разлику између Ђ и Ћ, јер је то скоро немогуће за странце који нису расли у нашем језичком подручју. Одрасли људи с нормалним слухом не могу да разликују финесе које постоје између тонова Ђ, Ћ, Ч и Џ у нашем језику па не чуди да су се бацили на наше Ћ уместо на Ђ! То је за њих исто. Копски иначе служи искључиво за литургијску црквену употребу у Египту: https://fr.wikipedia.org/wiki/Alphabet_copte

У Украјини која је користила нашу винчаску азбукy, ово слово je већ поодавно забрањено, из истих разлога – да би се брисали историјски трагови Словена!

Најчудније од свега јесте, ако питате нашe црквењаке, да ли су најстарије црквице по Швајцарској наше – добићете одговор да јесу. Ја сам добила такав одговор од црквице из Belp-а поред Берна. Знајући да су наше, црква ћути и гледа како се Косово претвара у шиптарију, наши топоними и таблице преписују на ватиканску латиницу послушних албанских зликоваца. Хиљадама година, српска православна црква ћути и не оптужује. Сада, не диже глас ни против бандитског напада на нашу азбуку и правопис!  Стварање “црногорског“,“босанског“, “крватског“, “македонског“, “бугарског“ од срБског је такође прошло у апсолутној тишини “наше“ теократије која је очигледно издајничка као и продана влада.

Све је почело с крватским… а у том оквиру, морамо да видимо и постојање “украјинаца“, католичење Пољака који окрећу нож према браћи по упуствима ватиканских педофила и сатаниста.

Град Сопот у Пољској

Зар није јасно да се ради о очигледном  АУТО ГЕНОЦИДУ* срБске културе? Брисању нашег писма? Деформацији, то јест перверзији, нашег перфектног правописа чија перфекција, између осталог, управо почива на непостојању било којих акцената?

Прочитајте још:  Пољопривредници се договорили са Владом Србије

А ко може то да измисли, дизајнира овакву глупост : ц́ , с акцентом? Нико други, него ватиканске змијетине, оне исте које су прогласиле ‘‘црногосрски’’ за нови језик и додалe управо овај знак, као симбол дистинкције. Да језуитске сотоне непрестано раде на геноциду нашег народа, одавно је јасно. Али, да могу, тако брутално, да мењају нашy азбуку, додајући непозната слова – то је невероватно. Ћутања, по овој ствари, не сме бити.

Извршитељи сотонских наредби из Ватикана, седе код нас, по нашим уредничким бироима и сервирају нам овакве запањујеће текстове на које би вероватно морали да се навикнемо и да отћутимо… као што ћутимо док стварају “косоваре“? Не, они су саучесници геноцидних деловања.

Има ли неки адвокат у Србији да дигне глас против змијског гнезда које скрива сва наша покрадена блага из “крсташких“ то јест пљачкашких ратова? Није ли време да се потражује оно што су нам покрали? Да се оптуже за ратне сплетке? За подршку геноцидних Хабсбурговаца, Хитлера, Павелића, NATO-a… ? За геноцид?

Наше жене су у давним временима биле обучене у свилу и златом везеним хаљинама – епске песме кажу, било је пуно злата по нашим просторима. Било је за све, сваког појединца. И то злато, није испарило – оно је сада у рукама пљачкаша, y њиховим тамним подрумима по алпским банкарским бункерима који су управо присвојили у име “санкција“ и трилионе руских олигарха. Ту су и наши трилиони из крсташких ратова, хабсбурговских пљачки Босне, јасеновачких жртава…  

Окренимо копља према Ватикану и његовим ратно-финансијским слугама: швајцарским банкама, англосаксонским геноцидашима, латинским лажовима и саучесницима.  Да затворимо уста језутским сотонома. Нека борба буде нерестана.

Имамо уз шта да станемо, поносни. Да укинемо забрану употребе нашег календара старог 7530 година! Да прогласимо Винчу, Лепенски вир… за колевку светске цивилизације, па да наша Истина засија у благослову и благостању.

Прочитајте још:  Драгољуб Петровић: Хоће ли се ћирилица вратити српском језику?

Свима с благословом,

Др мед Јасмина Вучић — Пеев

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *