Предности увођења ваучера за куповину домаћих производа малих произвођача

0
ваучера

Удружење “Моја Србија” покренуло је иницијативу за увођење ваучера за куповину домаћих производа малих произвођача, који би били дељени попут туристичких ваучера за одмор у Србији. Ваучери би поспешили производњу, а у исто време новац би остајао у земљи, изјавио је за Радио Београд 1 председник удружења Милан Ристић.

Милан Ристић, гостујући у јутарњем програму Радио Београда 1, изјавио је да би било добро да се ваучери уведу, као што је то случај у туризму, зато што је сваки производ малих произвођача стопостотно домаћег порекла: од сировина, воћа, поврћа до амбалаже.

“Када купујемо домаће производе, новац остаје у оптицају у Србији. Ваучери не би представљали претерани трошак за буџет, јер би се кроз порезе и доприносе новац врло брзо вратио у буџет”, истакао је Ристић.

Према његовим речима, ваучери би подстакли и развој производње. “Како се ти производи углавном праве у сеоским срединама, то би представљало и значајан подстицај људима да остану да живе и раде на својим имањима. Ова акција би се врло лако организовала због искуства које имамо са туристичким ваучерима”, навео је рекао Ристић.

Туристички ваучери у износу до 5.000 динара за одмор у Србији из године у годину постају све популарнији. Влада Србије већ је определила средства у предлогу буџета за наредну годину за доделу нових 100.000 ваучера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник удружења “Моја Србија” каже да очекују да се да поделом ваучера, као и претходни година, почне од 1. јанура.

“Акција траје пуних осам година. Када је први пут организована, 2015. године, од опредељених 100.000 ваучера свега 70.000 до 80.000 је подељено, јер није било довољно заинтересованих грађана”, наводи Ристић.

Прочитајте још:  Обнављају споменик али ругло остаје у центру града

Додаје да су на листи угоститеља који примају ваучере, имали  њих 130, а данас је 3.500 угоститеља на листи која се стално увећава.

“Надамо се да ће се следеће године, што раније, наћи додатна средства како би се пустила још једна количина, јер сматрамо да је оптималан број 250.000 ваучера”, закључује председник удружења “Моја Србија” Милан Ристић.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *