Сестра Ким Џонг Уна назвала јужнокорејске лидере “потпуним идиотима”

0
џонг

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Северна Кореја је 18. октобра лансирала интерконтиненталну балистичку ракету Хвасон-17 ка Јапанском мору. Шеф Јужне Кореје је тада дао упутства да се спроведу мере за јачање продуженог обуздавања Северне Кореје, о чему је разговарано са Америком, и да се припреме нове независне санкције Пјонгјангу.

Министарство спољних послова Јужне Кореје је 22. новембра назвало примену права ДНРК на самоодбрану „провокацијом“ и објавило да разматра додатне „самонаметнуте санкције“. Чим су САД почеле да говоре о „независним санкцијама“ против ДНРК, Јужна Кореја је за њима почела да понавља ове речи“, рекао је Ким Јо Џонг. По њеном мишљењу, то још једном наглашава да се јужнокорејске власти понашају као „верни пси” и марионете Вашингтона.

„Ако се господар и слуга и даље држе бескорисних санкција, онда нека изрекну бар 100, бар 1.000 пута. Ако верују да ће им санкције омогућити да се извуку из тренутне опасне ситуације, онда су потпуни идиоти, јер не могу да живе у миру и спокоју“, рекла је сестра Ким Џонг Уна.

Истовремено је изразила чуђење, „зашто грађани Јужне Кореје ћутке гледају како њихов ’ауторитет’, на челу са Јун Сук Иеолом и другим идиотима, наставља да својим поступцима ствара опасну ситуацију“.

„Под [претходним јужнокорејским лидером] Мун Џае-ином, Сеул, барем, није био наш циљ“, истакао је Ким Јо-џунг. „За глупе и арогантне, понављам још једном: што се САД и њихови јужнокорејски приврженици очајније држе санкција и притиска на ДНРК, то више изазивају нашу мржњу и бес, а ово ће за њих постати омча. ”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  МИП Русије: Признање "Гладомора" у Украјини као геноцида знак је кратковиде политике Рима
Министарство за уједињење Јужне Кореје изразило је разочарање што је Ким Јо-јунг у свом говору користила „вулгаран језик не показујући чак ни најосновнији ниво љубазности”.

У другом саопштењу , сестра Ким Џонг Уна је скренула пажњу на чињеницу да је 21. новембра, „на подстицај Сједињених Држава, Савет безбедности УН сазвао неку врсту отвореног састанка на коме је нашао замерке у пробном лансирању новог типа ИЦБМ Хвасеонг-17.”

„Сједињене Државе морају бити чисте на носу: колико год бесне у покушају да нас разоружају, ни на који начин неће моћи да нам одузму право на самоодбрану. А ако наставе непријатељства против наше Републике, суочиће се са озбиљнијом безбедносном кризом“, упозорила је она.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *