Фудбалски савез тзв. „Косова“ тужио Србију и тражи казну од ФИФА-е због заставе са границама КиМ и поруком “Нема предаје”, која се нашла у свлачионици током меча са Бразилом

0
Србија Косово

Србија Косово(Илустрација: Новоросинформ)

Фудбалски савез тзв. Косова сматра недопустивим што се у свлачионици селекције Србије у вечери меча против Бразила нашла застава са границама Косова и Метохије и поруком “Нема предаје”.

Фудбалска репрезентација Србије забележила је пораз на старту Светског првенства, пошто их је савладала фаворизована селекција Бразила 2:0. Но, осим пораза, у вечери меча се говори и о једном детаљу из свлачионице “орлова”.

Фудбалски савез тзв. Косова поднео је жалбу ФИФА због тога што су играчи Србије у свлачионици поставили заставу са мапом Косова и Метохије на којој пише “Нема предаје”.

Прочитајте још:  Како Србија и Бугарска помажу Украјини да победи Русију
Фотографија на којој се налази поменута порука уз заставу Србије, појавила се на друштвеним мрежама, због чега је ФС “Косова” решио да реагује.

“Оваквим актима шовинизма није место на спортској приредби, а још мање у објектима у којима се одржава највећи догађај светског фудбала”, навео је ФС тзв. Косова, из ког су истакли да ФИФА мора да предузме мере санкционисања против Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Фудбал, као најпопуларнији спорт на свету, преноси вредности јединства и суштину поделе, док се овај агресивни чин не поклапа са таквим вредностима, па мора бити кажњен”, поручили су из ФС “Косова”.

Прочитајте још:  Сумњива продаја „Београђанке“ по мизерној цени
На све ово је реаговао и Хајруља Чеку, министар омладине и спорта у влади самопрокламоване државе, који је затражио од ФИФА да начини конкретне потезе, пошто је ФС “Косова”, како јерекао, пуноправни члан ФИФА и УЕФА.

“Срамотне слике из свлачионице Србије, приказујући поруке мржње, ксенофобичне и геноцидне поруке према Косову, уз експлоатацију платформе Светског првенства”, написао је Чеку на Твитеру, осуђујући потез фудбалера Србије.

НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *