Србија није издржала – пораз од Бразила на старту

0

Фудбалска репрезентација Србије поражена је од Бразила у првој утакмици Светског првенства у Катару са 2:0, головима Ришарлисона у 62. и 73. минуту.

Прочитајте још:  Вук Драшковић персона нон грата на Палама
Србија је одиграла одлично прво полувреме, имала је егал са фаворизованом ривалом, али је у првих двадесетак минута наставка јужноамеричка екипа убрзала темпо и дошла до два гола који су јој донели победу и три бода.

Заслужено су наши играчи поражени у овом дуелу јер нису могли да парирају дуже од сат времена разиграним Бразилцима. Титеова нападачка машинерија је показала да је моћна и да није било расположеног Вање Милинковић Савића са шест врсних одбрана, можда бисмо претпели и већу катастрофу.

Треба напоменути да смо у првом полувремену добро стајали на терену. Мало је Бразилце погурао судија Фагани. Иранац као да је био опијен величином Нејмара и осталих „Кариока“ па је наше играче лако кажњавао (жути за Павловића већ у шестом минуту), а Бразилцима опраштао (ударање Пакете у повређени зглоб Митровића или лактање Каземира неколико пута).

Ипак, суђење не може да буде изговор за пораз који је наш тим доживео у Дохи. Поред расположеног Милинковић Савића и стативе су у неколико наврата спасавале нашу мрежу па смо на крај удобро прошли ако имамо у виду податак да су Бразилци шутирали преко 20 пута на наш гол.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Можда ће се селектор Стојковић једино запитати у анализи меча да ли је прерано заменио Гудеља после жутог картона јер је чињеница да је наш тим пао и да су Бразилци после тог потеза преломили утакмицу.

Први гол Ришарлисон је постигао из одбитка после ударца Винисијуса. Опет је Вања Милинковић Савић био на правом месту, али је лопта пала право на ногу нападача Тотенхема који ју је убацио у небрањену мрежу.

Други погодак Ришарлисона из 73. минута био је стварно право ремек-дело. Он је пао само неколико минута након што су Бразилци преживели опасне атаке из корнера које је изводио Тадић, а наши репрезентативци пропустили да искористе.

90’ – Играће се још седам минута

Толико износи надокнада на овом мечу.

83’ – Вања не допупшта трећи!

Опасан ударац Фреда са дистнце и одбрана Милинковића Савића.

81’ – Нова статива!

Опасна шутина Каземира и опет срећа за нашу селекцију.

80’ – Бразилци се измењали

У размаку од пет минута Тите је променио скоро све играче. Изашли су Ришарлисон, Нејмар, Винисијус и Пакета, а у игри су Фред, Родриго, Жезус и Ентони.

73’ – Гол за Бразил!

Опет Ришарлисон! Мајсториски гол!

70’ – Штета!

Још један добар центаршут из корнера Тадића, прво је Данило, па Маркињос избацио лопту из петерца, а на крају је Лазовић налетео на лопту и шутирао високо преко гола.

69’ – Павловић!

Добар центаршут Тадића из корнера, на главу Павловића, али лопта одлази преко гола. Добар одговор Орлова после примљеног гола…

66’ – Још две измене!

Уместо Лукића и Младеновића, на терену су Лазовић и Влаховић. Идемо даље, са два шпица…

62’ – Гол за Бразил!

Стрелац је Ришарлисон. Шутирао је Винисијус са леве стране, Вања одбранио, али је лопта пала на ногу Ришарлисона који је донео предност Бразилцима.

60’ – Статива за Бразил!

Опасан ударац Алекса Сандра са дистанце и срећа по наш тим. И даље је 0:0 на семафору.

57’ – Две промене код Орлова

Излазе Живковић и Гудељ, на терену су Иван Илић и Радоњић.

55’ – Нејмар!

Нови промашај Бразилаца који су све опаснији. Винисијус га је сјајно проиграо, али је Нејмар шутирао непрецизно поред гола.

49’ – Жути за Гудеља

Заслужен, поломио је Нејмара у опасном налету надомак шеснаестерца. Да је прошао Бразилац свашта би било, паметан фаул без обзира на јавну опомену…

46’ – Вања спасио Србију!

Само што је кренуло друго полувреме одмах срећа за Орлове. Непажљиво смо омогућили Рафињи да се нађе у идеалној позицији, али је опет маестрални Вања Милинковић Савић спречио вођство Бразила. Каква одбрана…

45’+1’ – Крај првог полувремена!

Бразил је био бољи, али Орлови имају солидан резултат и што је најважније у већем делу су играли егал са фаворизованим ривалом.

45’ – Још само минут

Толико износи надокнада у првом полувремену.

40’ – Срећа!

Прикрао се Винисијус Миленковићу с леђа, узео му лопту и шутирао, али су му засметали Вања и Блеки па је Бразилац послао лопту у гол-аут.

35’ – Рафиња!

Лако је Бразилац дошао у позицију да шутира, али млако, право у Вању. Опасна шанса, лако смо испали у овом случају, мора опрезније.

27’ – Сјајни Вања Милинковић Савић

Опасно је било, Винисијус је добио лопту у нашем шеснаестерцу, али је интервенисао сјајно голман нашег тима и спречио Бразилца да шутира.

25’ – Добра контра Србије

Тадић је прошао по десној страни после грешке Бразилаца, центирао слабијом десном ногом, али је Алисон ухватио лопту испред Митровића. Добар напад…

21’ – Каземиро!

Шут са велике удаљености, право у руке Вање Милинковића Савића. Бразил у офанзиви у овим тренуцима, наш тим се умешно брани

15’ – Прљави Бразилци

Можда су фаворити, али врло грубо играју, а да их судија толерише. Малочас је после корнера Каземиро лактом ударио Павловића и нико ништа није досудио.

10’ – Срамотни Пакета!

Тотално смо егал с Бразилцима у првих десетак минута, што је најважније чешће се игра на њиховој половини. Пакета је малочас ударио Митровића с леђа и то горе него Павловић Нејмара, али није добио жути картон.

6’ – Жути за Павловића!

Можда престрого Иранац Фагани даје жути картон нашем штоперу. Био је то први фаул, али вероватно што је пао Нејмар, а не неки други

3’ – Висок пресинг Србије!

Од старта смо стисли Бразилце који покушавају да изнесу лопту из последње линије. Нејмар је отворио контру по десној страни, али добра интервенција наше одбране

 

1’ – Почиње утакмица!

Са центра први крећу Бразилци.

Играчи су на терену

Почиње интонирање националних химни.

Чекању је коначно дошао крај, изабраници селектора Драгана Стојковића Пиксија имају највећи изазов на Мундијалу већ у првој утакмици, а ривал је славни Бразил.

Селектор Стојковић је имао проблема са повредама због који ће се на клупи наћи Влаховић и Костић, на голу ће бити Вања Милинковић Савић који је тренутно у бољој форми од његових колега из репрезентације Рајковицћа и Дмитровића, у одбрани није било много дилема – знало се да ће играти Павловић и Миленковић. Једина дилема је била ко ће попунити место трећег штопера. Вељковић је добио предност у односу на Ераковића и С.Митровића. По централном делу терена деловаће Лукић и Гудељ са задатком да зауставе нападе Бразила на средини терена и пре свега сјајног Каземира. Двојица бекова биће Филип Младеновић по левој стрсни који ће одменити повређеног Костића. На десној страни, као што је очекивано Андрија Живковић, док ћемо Бразил напасти трио Сергеј Милинковић – Савић, Тадић и Митровић који ће нааравно бити најистуренији и највећа опасност по гол Бразила.

Прочитајте још:  Хил: У Србији влада антиамериканизам из 1999. године, али још није „крај филма“
Објављен и састав Бразила!

Бразил: Алисон – Данило, Тијаго Силва, Маркињос, Алекс Сандро – Каземиро, Пакета – Рафиња, Нејмар, Винисијус – Ришарлисон.

Објављен састав Србије!

Србија: Вања Милинковић-Савић – Никола Миленковић, Милош Вељковић, Страхиња Павловић – Андрија Живковић, Немања Гудељ, Саша Лукић, Сергеј Милинковић-Савић, Филип Младеновић – Душан Тадић – Александар Митровић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *