Петковић: Курти да престане да обмањује јавност

0
Петар Петковић

Петар Петковић

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је крајње време да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти престане да обмањује јавност и суочи се са истином и чињеницама које јасно доказују да нема никаквих зацртаних и унапред постављених рокова за нормализацију односа Београда и Приштине.

Прочитајте још:  Станови у Турској и Грчкој јефтинији него у Београду
Петковић је оценио да постаје смешно и бламантно како Куртија на дневном нивоу демантују међународни званичници, а последњи у низу је портпарол ЕУ који је недвосмислено рекао да никакви вештачки рокови не постоје у реалности, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

“Једина штоперица која откуцава јесте она за формирање Заједнице српских општина, са којом Приштина касни већ 10 година и зато би Куртију боље било да се фокусира на испуњење те преузете обавезе и имплементира оно што је потписано у Бриселу – навео је Петковић.

Прочитајте још:  СПИСАК СВИХ ИМЕНА РАДОИЧИЋЕВЕ ГРУПЕ: Они су на потерници Интерпола
Према његовим речима, остали рокови очигледно постоје само у Куртијевој глави, уз узалудне снове о томе како ће Београд да призна дио своје територије, који се супротно међународном праву представља као такозвана држава.

“Нека Курти добро запамти да свако ко је покушао да напада Српску православну цркву, српски верујући народ или председника Александра Вучића само је то узалуд и неуспешно радио. У том јаловом подухвату Куртију не могу помоћи ни они у српској опозицији, које хвали и чију помоћ свесрдно очекује” – поручио је Петковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Азерњуз: Запад спрема за Србију сценарио који је већ пропао на Јужном Кавказу
Курти је изнео тврдњу да од 9. септембра постоји модел за будуће преговоре Београда и Приштине, према којем би до пролећа требало да буде постигнут “споразум за потпуну нормализацију односа”.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *