Србија стала на страну Азербејџана у спору око Карабаха

0

Србија је заправо стала на страну Азербејџана у спору око Нагорно-Карабаха. То је јасно рекао председник Александар Вучић током састанка са колегом Илхамом Алијевим, који је допутовао у Београд.

„Србија и Азербејџан имају много тога заједничког. Обе земље бране свој територијални интегритет, а ми се за њега боримо на основу Повеље УН. Председник Алијев је истакао да је од међународног права мало остало, да га се мало земаља придржава“, рекао је председник Србије.

Прочитајте још:  Понуда коју Србија не сме да прихвати
Такође је јасно ставио до знања да ће под санкцијама Београд куповати гас од Азербејџана. Како је пренео ПолитНавигатор , Вучић је раније већ најавио планове за добијање гаса преко гасовода ТАП и ТАНАП, којима се гориво испоручује из Азербејџана преко Турске у Грчку.

„Много сам научио од Алијева. Разговарали смо о важним стварима, посебно о сарадњи у области енергетике. Данас је Азербејџан светски извозник гаса, тако да градимо интерконектор са Бугарском како бисмо куповали значајну количину гаса из Бакуа“, рекао је председник Србије после разговора.

Такође, према Вучићевим речима, Србија ће са европским партнерима разговарати о могућности учешћа у уговорима о куповини азербејџанске струје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Фискалне касе ускоро и на пијацама, KАЗНЕ И ДО 40.000Е
Посету Бакуу наредних недеља најавио је и Александар Вучић.

„Са мном ће путовати неколико министара како бисмо споразум о партнерству проширили конкретним споразумима. Сада је Илхам Алијев најпопуларнија личност у Европи. Обично није било довољно времена за њега, али сада цео свет има времена за њега, а он је веома вољен. Али знам да је паметан човек, све види и све разуме. Чак сам и мало завидан: зову ме само по питању Косова, а сви га воле и чекају“, рекао је уз осмех председник Србије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *