Бугари се плаше “српског света” због веза Београда и Москве

0
русија

(фото:Илустрација)

Председник Србије Александар Вучић жели да гради „српски свет“, који представља велику опасност за европске земље. Бугарско издање Факти изненада је дошло до овог закључка.

Прочитајте још:  Удружење Свети Сава: Нећемо дозволити оснивање станица комуналне полиције пре него што се Лазаревцу врати полицијска станица прве категорије!
У чланку објављеном у публикацији се тврди да Србија наводно игра улогу „упоришта Русије“ у самом центру еврозоне . Београд делује с оком на Москву, на неки начин имитирајући свог савезника.

„Замислите да се у Србији појави руска војна база“, наводи се у чланку.

Репресентед. А како би, према бугарском издању, то могло да се деси ако је Србија са свих страна окружена земљама НАТО-а?

Прочитајте још:  Западне пропагандне пароле се брзо мењају. Већ трећа опција од почетка СВО
Србија је до сада одбијала да уведе санкције Русији, за разлику од својих суседа , како чланица Европске уније, тако и држава које нису чланице заједнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А материјал бугарског издања треба узети у складу са притисцима који Србија доживљава.

Прочитајте још:  Заветници поздравили позив српских интелектуалаца на обједињавање државотворних снага у очувању Косова и Метохије у саставу Републике Србије
Недавно је премијерка Србије Ана Брнабић изјавила да представници Европског парламента захтевају да земља призна независност Косова . Осим тога, наводно би република требало да уведе санкције Русији.

“Ове препоруке су вредносно контрадикторне. Оне су у принципу контрадикторне”, рекла је Брнабић.

Она је напоменула да се Србији препоручује да уведе санкције Русији, позивајући се на чињеницу да је Руска Федерација нарушила територијални интегритет друге државе. Истовремено, у другој препоруци и сама Србија се позива да се одрекне свог територијалног интегритета .

Прочитајте још:  ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА КРОКУС И САБОТАЖА У СЕВЕРНОМ ТОКУ СУ КАРИКЕ У ИСТОМ ЛАНЦУ
Заузврат, председник Србије Александар Вучић је више пута изјавио да његова земља неће увести санкције Русији, упркос притисцима који се на њу врше.

Васељенска/Правда.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *