Кинеска телевизија више не приказује снимке гледалаца без маски на Светском првенству у Катару, након што су такве сцене разбеснеле Кинезе, који више не могу да подносе затварање читавих округа или градова

0

(Фото: Pixabay.com)

Кинеска телевизија, која преноси фудбалске утакмице Светског првенства, више не приказује снимке гледалаца без маски, након што су такве сцене разбеснеле Кинезе, који више не могу да подносе ограничења уведена због ширења коронавируса.

Прочитајте још:  Послушајте говор Била Гејтса из 2010., па онда кажите шта мислите о вакцинама!
Кина је последња велика економија која је наставила политику нулте толеранције на ковид, што укључује затварање читавих округа или градова, проглашавање изузетно дугих карантина и спровођење кампања масовног тестирања.

Кинези све теже толеришу таква ограничења, а последњих дана многи од њих су учествовали у демонстрацијама.

У пренос су укључени и снимци са терена да се не виде лица на трибинама

Прочитајте још:  Турска чека подршку НАТО-а у Сирији
У настојању да избегне приказивање снимака са стадиона пуног навијача без заштитних маски, спортски канал ЦЦТВ је током преноса утакмице између Јапана и Костарике стално замењивао све кадрове на којима се виде изблиза гледаоци без маски снимцима са терена или кадровима, од неколико гледалаца, али са велике удаљености, од којих се лица не могу разликовати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, нецензурисани пренос утакмице био је доступан заинтересованим гледаоцима на веб-сајтовима, укључујући Доуиин, кинеску верзију ТикТока.

Кинези су у карантину

Десетине милиона становника великих градова, укључујући Пекинг, Гуангџоу и Чонгкинг, налазе се у својеврсном карантину, док се на снимцима са Светског првенства види гомила људи на стадиону без икаквих здравствених ограничења.

На популарној веб страници ВеЦхат појавило се отворено писмо у којем се корисници питају да ли је Кина заиста на истој планети као Катар, а кинеска политика против корона вируса доведена је у питање, али су је власти брзо цензурисале.

Прочитајте још:  Црна Гора упозорила Атину да долазе ризични навијачи из Хрватске!
У Шангају и Пекингу стотине људи протестовале су против кинеске политике нулте толеранције према корони. На улице су изашли и становници Вухана.

Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *