Кирби: САД ће наставити да испоручују оружје Тајвану, упркос војној помоћи Украјини

0

(фото:Профимедиа)

Вашингтон ће наставити да испоручује оружје Тајвану упркос војној помоћи Кијеву, рекао је Џон Кирби, координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност у Белој кући.

„Ми веома озбиљно схватамо нашу одговорност да помогнемо Тајвану да обезбеди оружје које му је потребно за самоодбрану… и то се неће променити“, цитира га РИА Новости .

Напомиње се да је у контексту коришћења сопствених залиха наоружања Вашингтона за снабдевање страних земаља, Кирби рекао да амерички лидер Џо Бајден, заједно са Пентагоном, сваки пут оцењује такве акције како би „задржао борбену готовост самих Сједињених Држава .”

Прочитајте још:  Амбасада Русије упутила је протестну ноту Молдавији
Раније је Волстрит џорнал, позивајући се на изворе, писао да су власти САД забринуте због претње несташице наоружања за снабдевање Тајвану због велике војне помоћи Украјини.

Министарство одбране Тајвана је 27. новембра идентификовало четири брода морнарице Народне ослободилачке армије (ПЛА) и осам кинеских авиона у близини острва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *