Русија:Запад наставља да пљачка природна богатства Сирије

0

Руски амбасадор у УН-у Василиј Небензја, фото: © REUTERS/Brendan McDermid

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја, говорећи на састанку Савета безбедности Светске организације, рекао је да Запад наставља да пљачка природне ресурсе Сирије.

„Такозвани антитерористички борци не престају да пљачкају природне ресурсе Сирије… Само прошлог месеца, уз помоћ америчке војске, више од 160 камиона са нафтом и пшеницом одвезено је из Сирије у Ирак. Истовремено, из године у годину, више од 10 година, УН успевају да прикупе у најбољем случају половину тражених средстава за спровођење хуманитарног плана за ову земљу. Тако је сада, крајем новембра, примљено само 44 одсто“, цитира га ТАСС.

Прочитајте још:  Новости слободног Запорожја
Небензја је приметио да се у земљи бележи нови антирекорд несташице хране у позадини пљачке Запада. Већ 12 милиона људи се суочава са тим, а још око 2 милиона је у опасности да се ускоро суочи. Једностране санкције доводе до ове ситуације са хроничним недостатком средстава за хуманитарни план УН за Сирију.

„У оквиру којих, за пројекте у области раног опоравка, огромна већина средстава, диктираних западним донаторима, иде на територије које нису под контролом Дамаска, на којима живи мање од трећине становништва земље“, нагласио је он.

Прочитајте још:  Путин изнео нове мере борбе против вируса: Русија ће победити ову пошаст
Сиријски председник Башар ел Асад је раније рекао да су Западу потребни ратови да би одржао своју хегемонију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *