Руски медији: Из брифинга портпарола НАТО-а Џејмија Шија. Брисел, 25. мај 1999:

0

Руски телеграм канали подсетили су се данас брифинга некадашњег портпарола НАТО и ратног злочинца  Џејмија Шеја из периода НАТО агресије на Србију. 

Прочитајте још:  Нове оставке Срба у полицији на северу Косова и Метохије
Телеграм канал цитира речи Шеја са брифинга НАТО од 25. маја 1999.

„Ако кажете да [Југословенска] војска има много агрегата, зашто онда ускраћујете земљи 70% не само струје, већ и воде, јер, по вама, [НАТО] удара само на војску мете.

О: Нажалост, системи командовања и управљања такође зависе од електричне енергије. Ако Милошевић заиста жели да његови грађани имају воду и струју, све што треба да уради је да прихвати услове НАТО-а и ми ћемо зауставити ову кампању. Док то не уради, ми ћемо наставити да нападамо циљеве који снабдевају његову војску струјом. Ако ово има последице по становништво, то су његови [Милошевићеви] проблеми. Водоснабдевање и струја се користе против народа Србије, заувек или на дуже време смо их „искључили” зарад живота 1,6 милиона Косовара који су протерани из својих домова и чији су животи озбиљно оштећени . Ова разлика се неће свидети свима, али за мене је ова разлика фундаментална.

Васељенска/Силовики

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *