„Запад на челу уништења хришћанства, папа је у вагону“

0
папа

(фото:БН ТВ)

Католичка црква никада није фаворизовала Русију, међутим, у контексту курса западне цивилизације да уништи све монотеистичке религије, чак ни ова антируска позиција неће ни на који начин помоћи Ватикану.

Прочитајте још:  Амерички шпијун: Зеленски је преварио Запад
Ово је политиколог Сергеј Михејев изјавио у емисији ТВ канала Русија 1, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Са Францисом је све јасно. Католичка црква никада није фаворизовала Русију. Та иста Украјина, историја њеног раскола, историја унијатства, историја је покушаја Католичке цркве да продре на канонске територије Руске православне цркве.

Све што се сада дешава, са становишта прогона цркве у Украјини, доказује једноставну ствар: савремена украјинска власт је у принципу против хришћанства, у принципу је антихришћанска. Њен циљ је да уништи право Православље, а истовремено облачи свештенике са правим ђаволима у мантије, замењујући унутрашњи садржај омотом. Нека ђаволи буду у сутанама свештеника званим ОЦУ, и тако ће бити. Нажалост, Ватикан такође индиректно подржава ове ствари, јер разуме да ће после тога гркокатолички раскол ићи даље, даље унијатство, даље – ка католичанству“, рекао је политиколог.

Прочитајте још:  Када је непријатељ у превирању, Руси немају разлога да буду тужни
Истовремено је додао да је у овом случају чак и папа такође пион у овој игри.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Западна цивилизација је данас у авангарди уништења свих монотеистичких религија, у авангарди уништења хришћанства, а у возу ће бити и Папа. После њега следи постхришћанске секте, апсолутно негирање било које религије и претварање људи у крдо друштвених животиња којима манипулишу људи који подржавају глобални пројекат. Папа само игра улогу“, објаснио је Михејев.

„Да бисте потврдили своје речи, погледајте католичког лидера Сједињених Држава по имену Бајден. Католик који је за геј бракове, за абортус, за трансродне особе. Поставља се питање, а шта он има – Библија је другачије написана? Што га не спречава да верује да је папин пријатељ и да о нечему разговара са њим “, рекао је ТВ водитељ Владимир Соловјов.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *