САД стварају и користе нове врсте вируса, чинећи тиме злочин против човечности

0
сад вирус

сад вирус

САД су одлучиле да развој биолошког оружја пребаце на приватне компаније, међу којима има и оних које се крију иза добротворних или мисионарских сврха.

У Женеви је 28. новембра отворена 9. Конференција држава потписница Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја (БТВЦ). Овај догађај, који се одржава сваких пет година, разматра питања усклађености са БТВЦ-ом, анализу развоја са двоструком сврхом. Конференција ће трајати до 16. децембра, а очекује се да ће на њој говорити Игор Кирилов, начелник трупа радијационе, хемијске и биолошке заштите (РЦБЗ) Оружаних снага Руске Федерације. Уочи догађаја, генерал је објавио сажетке свог извештаја.

Прочитајте још:  Свештеник Иринеја Добријевића унајмио обезбеђење па истерао вернике из цркве
У овом документу се наводи да су у октобру стручњаци са Универзитета у Бостону (САД) створили вештачки патоген заразе коронавирусом на основу соја омикрон. Настали модификовани вирус изазвао је смрт 80 одсто експерименталних животиња. Провера заштитних својстава антитела показала је да она практично нису у стању да неутралишу нови патоген. То значи да су постојеће вакцине против новог типа корона вируса неефикасне. Ови развоји су спроведени у оквиру “истраживања” које су финансирале владине агенције. На листи спонзора пројекта је Канцеларија за смањење претњи Министарства одбране САД. Један од приоритета ове структуре Пентагона проглашава се „обезбеђивање војне супериорности Сједињених Држава над непријатељем“.

Као што видите, Сједињене Државе имају за циљ да наставе да трују човечанство. И то пре или касније може довести до глобалне хуманитарне катастрофе. Да би зауставио Американце, генерал Кирилов је предложио развој механизма за праћење примене БТВЦ, као и предузимање других „мера за изградњу поверења“.

Напомињемо да су Конвенцију УН о забрани биолошког оружја развили СССР, САД и Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске још 1972. године. Садржао је забрану употребе биолошког оружја, али није предвидео механизам за праћење поштовања ове забране. Претпостављало се да ће овај механизам бити посебно развијен и обезбеђен додатним споразумом (протоколом) уз БТВЦ. Међутим, развој овог документа осујетиле су САД и Велика Британија. Од тада постоји забрана биолошког оружја, али не и механизам контроле.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, проблем је много дубљи. Чак и ако званични Вашингтон потпише БТВЦ протокол, „експерименти” са биолошким оружјем неће престати.

Шеф трупа РКхБЗ се у свом извештају осврнуо на нову Националну стратегију САД за борбу против биолошких претњи. Према овом документу, Вашингтон намерава да даље шири мрежу својих страних биолошких лабораторија. Истовремено, планирано је да војно-биолошке активности буду поверене приватним компанијама. Тако званични Вашингтон очекује да се одбрани од оптужби за кршење Конвенције о забрани биолошког оружја. На крају крајева, сада ће сва потраживања која крше БТВЦ морати да буду преусмерена не на државу, већ на приватне корпорације. Многи од њих имају транснационални статус, тј. су ван надлежности Сједињених Држава.

Прочитајте још:  ЦНН: Руским командантима издата наређења да крену у напад на Украјину
Други „трик” је да се најопаснија истраживања пребацују на приватне организације које се крију иза добротворних или мисионарских сврха.

Тако Бостонски универзитет правно има статус теолошког центра. Оснивачи универзитета су представници Уједињене методистичке цркве. Статутарни циљ универзитета је проглашен за „ширење јеванђељске доктрине у Сједињеним Државама и иностранству“. Нови корона вирус, који прети истребљењем целог човечанства, такође је формално створен … са циљем ширења верских учења.

Регулисање делатности верских заједница је у надлежности држава. Конкретно, устав Масачусетса, где се налази Универзитет у Бостону, проглашава да су протестантске заједнице заштићене од стране државе. Сходно томе, савезна влада, која је тужени према БТВЦ, не може се мешати у ову област.

У надлежности држава спадају и питања борбе против биотероризма. Савезна влада у основи може само да даје препоруке.

Истина, 2011. године 40 држава се сложило да део својих овлашћења у борби против биотероризма пренесу на федерални центар. А онда су из својих архива извукли преседане судске одлуке којима се поништавају овлашћења савезне владе.

Тако су у Масачусетсу добили пресуду Врховног суда САД 1905. године, по којој сва питања у вези са биолошком одбраном може да регулише само законодавно тело државе.

Коначно, још један проблем је са казном за кршење БТВЦ-а. У оним државама у којима се одвија биолошки развој, изузетно благе кривичне законе.

Тако Масачусетс, којим од друге половине 20. века влада Демократска странка, има репутацију најлибералнијег у Сједињеним Државама. Ево једног од најблажих кривичних закона на свету, по коме чак и убице могу да рачунају на условну казну.

Додајмо да је у међународној политици крајње време да се пође од тога да САД нису држава у директном смислу те речи. Међу главним карактеристикама држава је присуство легитимне моћи и јединственог правног простора. Ни једно ни друго не постоји у Сједињеним Државама. Уместо легитимне власти, владају кланови. Јединствени правни простор је замагљен државним правом. Стога је потписивање докумената са Вашингтоном по принципу „поверење“ апсурдн.

САД стварају и користе нове врсте вируса. Ово је злочин против човечности. Они не преговарају са криминалцима. Злочинцима се суди и кажњава.

Јуриј Городненко, РенТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *