Министарство финансија САД саопштило је да ће ограничење цене нафте обезбедити проток јефтиног горива из Русије

0
нафте

(Фото: Depositphotos/ribeiroantonio)

Увођење ограничења цене руске нафте обезбедиће проток јефтинијег горива из Русије на светска тржишта и спречиће поремећаје у снабдевању, изјавила је министарка финансија САД Џенет Јелен.

„Граница цена ће подстаћи проток руске нафте са сниженим ценама на светска тржишта и дизајнирана је да помогне у заштити потрошача и предузећа од глобалних поремећаја у снабдевању“ , навео је министар у саопштењу .

Прочитајте још:  Лавров потврдио: Москва ће подржати свако решење Косовског питања које одговара издајничком режиму у Београду!
Према Јелен, ограничење цијена ће бити посебно корисно за земље са ниским и средњим приходима.

Главни економиста америчког Стејт департмента Емили Бланшар раније је признала могућност прилагођавања постављене горње цене руске нафте уколико се постављени циљеви не остваре.

Заменик руског премијера Александар Новак приметио је да Русија има оштру позицију по питању границе цене нафте – она је неприхватљива, без обзира на ниво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ШТА ПИШЕ У ДОКУМЕНТИМА КОЈЕ ЈЕ ПОТПИСАО ПУТИН? Објављени споразуми - "ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области су државне границе Русије"
Такође, Кремљ је више пута потврдио да Москва неће трговати нафтом, нафтним дериватима и гасом са земљама које ће увести горњу границу цена .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *