Управни одбор Клинике “Др Лаза Лазаревић” демантује министарку Грујичић

0

Др Даница Грујичић (Фото: Јутјуб)

Управни одбор Клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић” одговoрио је на тврдње министарке здравља Данице Грујичић, истакавши да та клиника, како кажу, ради по закону и без дуговања.

Прочитајте још:  Др Даница Грујичић прича како даје „вакцину свом детету“ а нема децу?! (видео)
У саопштењу Клинике “Др Лаза Лазаревић”, управни одбор тврди да та установа нема дуговања према добављачима и да не постоји ниједна неплаћена фактура, а буџет намењен за куповину хране обезбеђује РФЗО, а не сама клиника.

Такође, управни одбор клинике тврди да је неистинита тврдња министарке Грујичић да је 70 лекара напустило своја радна места, те да клиника, како су навели, упркос покушајима дестабилизације, наставља да се брине о својим пацијентима.

Што се тиче циљаних инспекцијиских контрола, управни одбор тврди да су само за време актуелног мандата министарке Данице Грујичић извршена чак три инспекцијска надзора и да су сва три извештаја била беспрекорна.

Упрвани одбор наводи и да је Државна ревизорска институција на последњој ревизорској контроли највећим оценама оценила рад клинике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Даница Грујичић: Не може Бил Гејтс да прича о вакцинама
Такође, руководство клинике наводи да је приликом састанка са министарком Грујичић предочен видео-снимак и кривична пријава за злостављање пацијената из 2016. године, а против организатора штрајка једног дела запослених на клиници.

У саопштењу управног одбора клинике “Др Лазa Лазаревић” наводи се да је специфичност пацијената који се лече на клиници таква да треба избећи сваку могућност да буду узнемирени и да је зато логично што је забрањено било какво окупљање и прављење буке у кругу установе.

Управнi одбор, такође, наводи да је актуелни менаџмент значајно унапредио рад клинике и да за то постоје конкретни аргументи и докази.

Гостујући на ТВ К1, министарка Даница Грујичић рекла је да је инспекција РФЗО установила да та клиника фактурисала више лекова него што је потрошено, да на рачуну Психијатријске клинике нема средстава за исхрану, да исхрана није плаћена добављачима, као и да директорка није дала сву неопходну документацију.

Додала је да је и инспекција Министарства рада, социјалне политике и борачких питања нашла неправилности у раду, те да је због тога преложила Влади Србије да директорку смени.

Прочитајте још:  Вучић честитао Додику: Можете да рачунате на подршку Србије
Такође, министарка је рекла да је за време мандата ове в. д. директорке 70 људи напустило ту установу, од чега 23 лекара, специјалиста психијатрије.

РТС

 Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *