Оливер Стоун: Бајден мисли да ће контролисати Русију ако се отараси Путина

0
стоун

(фото:НСПМ)

Троструки оскаровац, амерички редитељ Оливер Стоун изјавио је у интервјуу за “Политику” да је погрешио што је гласао за Џозефа Бајдена. Надао се, каже, да ће пошто је све старији, бити мање ратоборан, поготово имајући у виду његову изразито ратоборну биографију.

Међутим, председник Сједињених Држава је сада најстарији деда који је веома опасан, каже Стоун, и додаје да тај деда виче: “Хајде да убијамо Русе, сада је наша шанса.”

“Он брка Русију са Путином и мисли да уколико се отараси Путина, да ће контролисати Русију као у време Јељцина. А то је само сан”, изјавио је Стоун за српски лист.

Такође, констатовао је да су Сједињене Државе “стручњак за осуду сваке земље на свету када пређе линију међународног поретка, онога што оне називају правилима, а Америка крши сва правила када жели и ви то знате”.

“Свакако један од најгорих случајева је баш случај Асанж и његово мрцварење. Сви су рекли да треба пустити Асанжа, а САД истрајава на својој освети. Па ко смо ми да упиремо прстом у било кога? Говоримо Русима шта да раде. Мислим, смешно је с обзиром на то шта смо ми урадили. Не желим да улазим у ширу причу о овоме што се догађа у Украјини, јер тај случај није нимало једноставан, а сви само вичу: ‘Руси нападају’. А ко је то изазвао?”, рекао је Стоун.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Шта се у Донбасу догађало од 2014. и колико се људи од тамо иселило јер су Сједињене Државе тешко наоружавале украјинску војску. Од 2014. године Украјина није више била неутрална, била је против Руса и то је оно што је пореметило равнотежу”, оштар је у оцени руско-украјинске ситуације амерички режисер.

Прочитајте још:  У КАЗАХСТАНУ СУ ПОЗВАЛИ НА УБИЈАЊЕ РУСА

Упитан за кога би гласао у САД, рекао је да би се определио за неку трећу страну.

“Нема наде за Америку, осим појаве треће стране, јер и републиканци и демократе раде и функционишу исто и исти новац улажу у војну индустрију. Амерички војни буџет је огроман. Естаблишмент је међусобно повезан, а много је незадовољства данас на свету”, закључио је Стоун са Међународног фестивала у Саудијској Арабији у интервјуу за “Политику”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *