Рјабков: Ограничити незаконите активности САД у области биолошког оружја

0
рјабков

Getty © Getty Images / Handout

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је данас током обраћања новинарима у Државној думи, да је неопходно ограничити незаконите активности САД у области биолошког оружја, преноси ТАСС.

“Неопходно је створити одговарајући механизам верификације, потребно је ојачати мере изградње поверења у оквиру Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја. И што је најважније, стати на крај нелегалним и незаконитим активностима које САД, ослањајући се на савезнике у многим регионима света, спроводе у овој области”, рекао је Рјабков.

Према његовим речима, “ово је директна претња за безбедност, не само Русији, већ и многим државама у различитим регионима, јер се ова активност наставља дуж руских граница”.

Рјабков је напоменуо да руска делегација “снажно” ради на 9. прегледној конференцији у Женеви у складу са Конвенцијом о биолошком и токсичном оружју.

“Одржавамо како директно у формату конференције, тако и на пољима презентацијских догађаја, брифинга. Приказани су материјали који указују на то да конвенцију треба ојачати”, додао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *