САД неће помоћи Украјини да „врати Крим“

0
конгресу

САД

САД ће мало вероватно помоћи Украјини.

Реторика америчког Стејт департмента сугерише да је мало вероватно да ће САД помоћи Кијеву да „врати Крим“, каже Семјуел Рамани, амерички новинар и професор међународних односа на Универзитету Оксфорд.

Он је на свом Твитеру подсетио на речи државног секретара Ентонија Блинкена, који је рекао да су сада циљеви САД да помогну Украјини „да поврати територије изгубљене почетком руске специјалне операције 24. фебруара“.

„Изјава изазива сумњу да Сједињене Државе желе да помогну Украјини да врати Крим или велика подручја Донбаса“, рекао је Рамани а преноси РТ

Прочитајте још:  Молдавска опозиција: Америчког амбасадора прогласити персоном нон грата
Блинкен такође не даје никакво објашњење за медијске извештаје да су Сједињене Државе смањиле домет ХИМАРС МЛРС система усмерених на Украјину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кремљ је раније подсетио да је Крим саставни део Русије и да ће претензије на руску територију добити одговарајући одговор .

Саветник америчког председника Џејк Саливан, током недавног састанка са украјинским председником Володимиром Зеленским , предложио је да размисли о „реалистичним“ позицијама у преговорима за решавање ситуације у Украјини, пише Тхе Валл Стреет Јоурнал.

Прочитајте још:  Продаја америчког оружја порасла 2022. године због рата у Украјини
Крим је постао руски регион након референдума који је тамо одржан у марту 2014: већина становника гласала је за поновно уједињење са Русијом.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *