Тамо почиње тиранија: Нови Зеланд би могао одузети бебу од родитеља који захтевају „невакцинисану“ крв за операцију срца

0
бебу

Te Whatu Ora is taking a case against parents who are refusing to allow blood from vaccinated people to be used during their baby's life-saving heart operation. Photo: RNZ / Mohammad Alafeshat T

Преко 100 протеста против вакцинације одржало се на Новом Зеланду у знак подршке родитељима критично болесне четворомесечне бебе са Новог Зеланда који су захтевали да болница обезбеди додатну крв од невакцинисаних давалаца пре него што дете оде под нож због стенозе плућне валвуле, поремећаја срчаних залистака.

Дечакова мајка каже да жели да се користи “безбедна крв”, што је њен адвокат описао као страх од крви која садржи трагове вакцина које користе мРНК технологију.

Захтев је одбила здравствена служба Новог Зеланда, која каже да вакцине не представљају ризик за залихе донатора, наводи РНЗ. Виши суд Окланда ће у уторак одлучити да ли ће одобрити захтев за узимање детета из породице ради операције.

Пол Вајт, адвокат Те Вату Ора, званог Хелт Њу Зиланд, описао је да беба „постаје болеснија са сваким откуцајем срца“.

„Те Вату Ора подноси пријаву према Закону о бризи о деци у вези са бебом којој је потребна операција на отвореном срцу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тражи се да се беба стави под старатељство суда.

Те Вату Ора затим жели да суд именује лекаре као агенте суда за медицинску негу, а родитеље као агенте суда за сву другу негу“. -РНЗ

Према Вајту, дете са овим стањем би до сада било лечено.

Сју Греј, породични адвокат, рекла је да лекари одбацују родитеље као теоретичаре завере и игноришу њихову забринутост.

Комплетна расправа о овом питању биће одржана у уторак.

Једна присталица породице, Сара МекНолти, рекла је да се залаже за слободу избора.

„Толико људи се јавило да слободно дају крв“, рекла је она и додала „Ту почиње тиранија. Када држава омогући да не можемо слободно да дамо крв пацијенту коме је потребна“.

Прочитајте још:  Валентин Катасонов: Вакцина за изабране и вакцина за марву

Према речима званичника, Служба за трансфузију крви не раздваја крв вакцинисаних од невакцинисаних давалаца и да нема ризика од вакцине против ковид-19.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *