Кабул: Прво јавно погубљење у Авганистану откако су талибани преузели власт

0
Кабул

Кабул

Кабул:Прво јавно погубљење у Авганистану откако су талибани преузели власт.

Погубљење је обављено у западној покрајини Фарах у главном граду Авганистана Кабул пред неколико стотина људи и бројних талибанских званичника, рекао је портпарол побуњеничке талибанске владе Забинула Муџахид, пренео је АП.

Талибанске власти су данас погубиле Авганистанца осуђеног за убиство, што је прво јавно погубљење откако су талибани преузели власт прошле године, саопштио је њихов портпарол.

Егзекуција је обављена у западној покрајини Фарах пред неколико стотина људи и бројних талибанских званичника, рекао је портпарол побуњеничке талибанске владе Забинула Муџахид, пренео је АП.

Прочитајте још:  Тајна документа показују да је Србија пристала да испоручи оружје Украјини. Београд уверава да није тако
Портпарол Муџахид је рекао да је одлука да се изврши смртна казна донета “врло пажљиво”, након што су је одобрила три главна суда у Авганистану и талибански врховни вођа мула Хајбатула Акхунџада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Погубљени Авганистанац, за кога се зна да се звао Таџмир и живео у покрајини Херат, а осуђен је за убиство човека пре пет година. Убијени се звао Мустафа и био је из суседне покрајине Фарах. Талибани, иначе, не наводе кад су ухапсили Таџмира, али тврде да је он признао убиство.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *