Јагодина: Одузели мајци дете због политичког притиска на ЦзСР

0
Јагодина ЦСР

Јагодина ЦСР (фото:Инфоцентрала)

Јагодина: Мајци одузели дете због политичких веза бившег супруга у Општини и Центру за социјални рад.

Ја сам мајка дечака од 6. година, по занимању мастер васпитач. Након шест година брака поднела сам тужбу за развод брака у априлу 2021. године.

Прочитајте још:  АНА БРНАБИЋ ПО ПРВИ ПУТ ПОKАЗАЛА МАЈKУ: Премијерка Србије је са њом дошла на ову локацију!
Трпела сам насиље од бившег супруга. Нисам смела да пријавим полицији у Јагодини јер ми је пар пута претио како његова сестра ради у Општини Јагодина. Споменула сам свом оцу. Он је разговарао са бившим супругом, након тога неко време се све смири, и онда креће све испочетка, физичко и вербално насиље. Породичну кућу у којој смо живели напустила сам заједно са дететом 10. марта 2021. године.

Вече пре тога се десило то да је бивши супруг мене вређао, омаловажавао, истеривао из куће, тражио моју плату. Погодио ме часом и стакленом чинијом за воће. Дете се уплашило и потрчало је ка мени. Бивши супруг узима дрвену кухињску столицу и баца на дете. Дете је било јако уплашено и узнемирено. Нисам се свађала са супругом, већ сутрадан са дететом отишла код мојих родитеља у Лесковац.

У току је бракоразводна парница на Основном суду у Јагодини.

Центар за социјални рад у Јагодини је предложио да дете (које је тада имало 4,5 године) буде код мајке преко недеље, а викендом код оца. Међутим, како је текла бракоразводна парница, бивши супруг преко својих политичких веза (његова рођена сестра ради у Општини Јагодина) утиче на Центар за социјални рад у Јагодини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од 22.03.2021.г. почињу разговори у Центру за социјални рад у Јагодини испред Бисерке Јаковљевић, која је иначе директорка Центра. Постигнут је договор да дете преко недеље буде код мајке, а викендом код оца. Онда је супруг прекршио договор из Центра сачињен испред њихове правнице Марије Мијајловић. Тада као мајка дете нисам видела цео мај 2021. године.

ЦЗР Јагодина онда доставља Основном суду у Јагодини модел за виђање детета.

Предлажу да дете од 4,5 година буде поверено оцу на самостално вршење родитељског права, а ја као мајка да виђам дете средом од 15-19 часова и петак 18 до недеља 18 часова. На основу тога донета је привремена мера 16.06.2021.г. која ће се спроводити на наведени начин.

За ових годину дана колико сам поштовала привремену меру, жалила сам се ЦзСР Јагодина, како је дете здравствено лоше, како има аутодеструктивно понашање- почео је да повређује себе, да се гребе, штипа, уједа, да буде насилан и према мени-мајци, приложила сам суду фотографије када ми је син поцепао усну јер ме је гађао пластичним предметом. У Центру за социјални рад сам стално понављала да је отац био насилан према нама, стално их обавештавала и усменим и писаним путем о здрављу детета, о његовом аутодеструктивном понашању, о томе да отац детета не води дете у вртић од априла 2021. до априла 2022. године. Да га је отац сада уписао у други вртић, да не жели да да мајци сагласност да узме дете из вртића, да ја као мајка не могу бити чак ни у вибер групи за родитеље. Значи овде се ради већ о кршењу дететових права, о томе да нико не жели да реагује а детету је здравље угрожено, као и психофизички и емоционални развој.

Ја као мајка која сам здрава, способна, у радном односу, немам права да чувам своје дете, а са друге стране бивши супруг ради по сменама, као и свекрва, а свекар вози дете до вртића а иде на дијализу.

Жалила сам се Министарству у Београду и изнела ову причу јавно. На мене врше огроман притисак у Јагодини, остала сам без посла у државном вртићу где сам радила три године. Бивши супруг ми је више пута претио, узнемиравана сам у стану, праћена. Нашла сам други посао, а они су слали инспекцију сваке недеље и хтели да газди затворе локал. Врши се политички утицај рођене сестре бившег супруга која је у странци Јединствена Србија.

Исповест мајке Наташе Јовановић

Сво који хоће и могу да помогну мајци да поврати своје дете могу ступити у контакт преко уредништва.

Борба за истину

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *