Пољаци оптужују украјинске избеглице за сиромаштво

0
пољаци и украјинци

пољаци и украјинци

Пољаци на једном од интернет портала псују украјинске избеглице због наглог пораста сиромаштва у земљи. О томе пише РИА Новости.

Читаоци портала сматрају да су пољске власти веома лојалне украјинским избеглицама. Разлог за незадовољство Пољака било је нагло погоршање њихове материјалне ситуације крајем године.

Повод за незадовољство био је извештај добротворног фонда „Племенити дар” да се материјална ситуација становника Пољске приметно погоршала.

Напомиње се да је 2021. године 1,6 милиона људи живело у екстремном сиромаштву, укључујући око 250 хиљада старијих људи. Стручњаци сматрају да се овај проблем може озбиљно погоршати 2023. године.

„Истерајмо Украјинце и живот ће постати бољи“, пише један од читалаца портала.

Читаоци истичу да се чланак о сиромаштву у Пољској налази на самом крају извештаја, а на почетку се говори о непобедивости Украјинаца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ми помажемо Украјини, док је сама Пољска у рушевинама. А влада Пољске неће осиромашити, само ће се на овоме обогатити. Пољаци, пробудите се!“, позива други читалац.

Прочитајте још:  Европска замка за избеглице
Корисници су огорчени оваквом ситуацијом и долазе до закључка да ће ускоро бити позвани у војску и да ће морати да дају живот за своју земљу.

„Ми смо већ почели да се позивамо у војску. Држављани Украјине ће бити затворени у Пољској, а ми ћемо бити затворени у украјинским рововима“, огорчен је читалац портала Интериа.пл.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *