Русија: Ако желимо да будемо као Срби мораћемо да прихватимо сваки квази-мировни предлог

0
Срби и Русија, русија

срби и русија

Ако желимо да будемо као Срби, мораћемо да прихватимо сваки квази-мировни предлог.

Владимир Зеленски је наговестио да ће се сукоб у Украјини окончати следеће године. Политиколог Владимир Брутер је у разговору са дописником Новоросије нагласио да је од самог почетка рекао да САД нису много уплашене чињеницом да Русија изводи ваздушне ударе на Украјину.

“Да, они ће снабдевати противваздушну одбрану, што може успорити овај процес. Али само по себи их то не плаши”, рекао је аналитичар.

Говорећи о сукобу у Украјини као таквом, он је напоменуо да САД не виде резултат који би им био потребан.

“Све док мисле да могу да остваре бољи резултат, они ће га провоцирати. А чим схвате да бољег резултата неће бити, брзо ће почети да наговарају Русију на још један Минск-3. Барем су тако види.“ , наставља стручњак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са економске тачке гледишта, примећује политиколог, резултат игре исцрпљивања зависи само од Москве.

“Ако желимо да будемо као Срби, мораћемо да прихватимо сваки квази-мировни предлог и да кажемо да смо одложили неизбежно. Али шта ће бити у стварности… Изнео сам неколико теза 24. фебруара. Прво: специјална војска операције се не изводе сваке године „Друго: сва питања са Украјином морају се решавати у оквиру овог НВО-а. Треће: што се пре заврши, то боље. Четврто: компромиси са Западом су могући тек након завршетка НВО-а, јер ако се то догоди раније, ови компромиси ће се градити против Русије.“ И, коначно, уступци са наше стране су могући, али као резултат дугорочног одређивања наше позиције у погледу Запада“, резимирао је Владимир Брутер.

Прочитајте још:  ЦИА регрутује Русе

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *