Захарова: Русија узнемирена новим заоштравањем ситуације на Косово

0
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да Москва 24 сата дневно прати развој ситуације на Косову.

Русија је узнемирена новом ескалацијом на Косову и даноноћно прати развој ситуације. Ово се наводи у ширењу у понедељак коментари Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Узнемирени смо новим заоштравањем ситуације у региону Србије. Његов развој пратимо буквално даноноћно, посебно након низа провокација које су, уз подршку САД и Европске уније, предузеле „власти“ у Приштини, које су кренуле ка строжим репресијама над Србима. на Косову коришћење директног етнички мотивисаног насиља“, приметио је дипломата.

Према речима Захарове, Русија ће наставити да помаже Србији у одбрани својих легитимних националних интереса у односу на ситуацију на Косову.

„Наставићемо да помажемо Београду да брани легитимне националне интересе у вези са Косовом на основу Резолуције Савета безбедности 1244, која остаје на снази без икаквих изузетака и која пружа реалну шансу за изналажење уравнотеженог, праведног решења косовског проблема, у складу са са међународним правом“, нагласила је она дипломата.

Прочитајте још:  Шанса и за Србију: Русија преузела преседевање БРИКС-ом и најавила добродошлицу за све заинтересовање земље!
Захарова је напоменула да је немогућност Европске уније да утиче на власти непризнатог Косова још један еклатантан неуспех бриселског посредовања у дијалогу Београда и Приштине.

„Постоји још један заглушујући неуспех посредовања ЕУ у застоју дијалога Београда и Приштине“, нагласила је она. „Разбијају се последње илузије о способности ЕУ да уразуми косовске Албанце, који отворено одбацују сваки савет и заправо диктирају своја правила другима.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *