На барикадама мирно али север блокиран: Кобре траже ангажовање, Вучић заплакао

0
барикадама

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Срби на Косову и Метохији, који протестују због противправног хапшења бившег полицајца Дејана Пантића, и даље су на барикадама на северу покрајине.

Север Космета блокиран је и од стране “косовске полиције”, а преко административних прелаза Брњак и Јариње не може се ни пешке, преноси РТС.

Школе на северу Косова и Метохије од јуче не раде.

Дејану Пантићу, бившем полицајцу који је пре три дана ухапшен на Јарињу, јуче је одређен притвор до 30 дана, а одлука судије из Приштине стигла је без образложења.

Данашњи састанак министара ЕУ за европска питања у Бриселу биће посвећен и проширењу Европске уније на Западни Балкан, као и ситуацији на северу Косова и Метохије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“С обзиром на ово што се дешава на ‘Косову’, јасно је да ће ова ситуација бити део дискусије на састанку министара за европске послове. Ова ситуација је забрињавајућа за све нас”, рекао је један званичник ЕУ, који није желео да буде именован, на брифингу за новинаре.

Он је додао и да ситуација на терену “мало компликује организацију догађаја о жељи” Приштине да буде део ЕУ, али није хтео да одговори на питање да ли је присуство косовских снага на северу КиМ кршење Бриселског споразума.

Кобре хоће да иду на КиМ

Чак 99 одсто припадника Кобри који чувају председника Србије Александра Вучића тражили су да иду на Косово и Метохију, преносе “Новости”.

Председник Србије Александар Вучић заплакао је кад их је видео на седници Савета за безбедност која је одржана у недељу.

Након седнице председник се обратио грађанима те рекао да на КиМ имамо тешку борбу једног народа за опстанак на својим огњиштима. Он је поновио да “косовска полиција” нема никакво право да буде на северу Косова и Метохије, већ то мора бити Директорат Север.

Прочитајте још:  Руси на мукама: Шиптарска квазидржава увела нове санкције Русији

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *