Холандска влада покушава да насилно затвори 3.000 фарми како би се придржавала „зелене“ агенде

0
холандска, холандија

(фото:АТВ)

Холандска влада је почела да примењује нова правила о активностима азота на фармерима и пољопривредним зградама још 2019. То је зауставило ширење млекарских, свињских и живинарских делатности у последњих неколико година, које су значајни извори загађења азотом.

Холандски фармери који месецима протестују због владиног радикалног „зеленог“ плана да се смање емисије азота за 50% до 95% ускоро би се могли суочити са принудним откупом њихове земље.

„За пољопривредне предузетнике постојаће шема заустављања која ће бити што атрактивнија“, рекла је недавно у холандском парламенту Кристијан ван дер Вал, министар за азот. Холандска влада планира да купи 3.000 фарми “највећих загађивача” путем фонда од 24,3 милијарде евра (25,6 милијарди долара).

Ван дер Вал је рекла да ће пољопривредницима бити понуђена 100% вредност за њихову земљу, али ако добровољни напори пропадну, фармери ће се суочити са принудним откупом.

Земља покушава да смањи загађење азотом и купиће фарме ако откуп не прихвати довољан број власника земљишта. Она је додала: „Нема боље понуде“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Па, како се ово догодило? Као што смо објаснили током лета, фармери су били љути на холандску владу што је на фармама спровела своју зелену агенду за смањење емисија азота. Многи од ових људи изашли су на улице са својим тракторима и вилама и захтевали од владе да преокрене курс сламања пољопривредне индустрије у земљи.

Холандска влада је почела да примењује нова правила о активностима азота на фармерима и пољопривредним зградама још 2019. То је зауставило ширење млекарских, свињских и живинарских делатности у последњих неколико година, које су значајни извори загађења азотом.

Прочитајте још:  Међународна коалиција против војно-биолошке претње из САД

Један холандски фармер разговарао је са ‘Фокс & Френдс Викенд’ како би проговорио о притиску владе и њиховом потезу да затворе хиљаде фарми.

“Не знам шта можемо да очекујемо. За моју породицу, надам се да ће један од мојих синова моћи да настави да се бави пољопривредом ако жели”, рекао је холандски фармер Гертјан Клостербур.

Холандија покушава да смањи емисије и следи зелену агенду, али би то могло да угрози снабдевање нације храном и да угрози снабдевање у свету. Недавни подаци показују да је ова земља, која је величине Мериленда, други највећи светски извозник пољопривредних производа по вредности иза САД.

Њихово централно место у глобалном снабдевању храном је неоспорно, а такозвани зелени политичари желе да униште индустрију у име климатских промена.

Чини се да протести неће ускоро престати.

Васељенска / Александар Митић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *