Османи потписала захтев за улазак тзв. Косова у Европску унију

0
косово

ЕУ (Илустрација: РИА Новости)

Вјоса Османи, Гљаук Коњуфца и Аљбин Курти потписали захтев за чланство тзв. Косова у Европској унији, преноси приштинска “Коха диторе”

Османи је, том приликом, поручила да је данас “историјски дан”, као и да “Косово“, као “земља мира и поштовања људских права”, заслужује да буде део ЕУ.

“Данас је историјски дан. То је историјски тренутак, 14. децембар има двоструки значај у нашој савременој историји јер је данас и годишњица оснивања војске”, поручила је Османи и додала да су ови потези у складу са “евроатлантском визијом”.

“Чинимо одлучујући корак ка остварењу сна. Нашу земљу приближавамо још један корак ближе ка ЕУ, а за нас нема друге алтернативе. Уочи 15. годишњице проглашења косовске независности, овај чин је посвећен свим грађанима, посебно онима који су се борили за слободу”, поручила је председница привремених приштинких институција.

Додала је да тзв. Косово “дише европски”, да ту владају политички плурализам, да је оаза верских права, и да “доприноси миру и безбедности” због чега заслужује да буде део ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, пет земаља ЕУ још није признало косовску независност, а у питању су: Шпанија, Румунија, Грчка, Словачка и Кипар.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *