Страни плаћеници рекли су да су становници Артјомовска били опрезни према њима

0
страни плаћеници

страни плаћеници

Страни плаћеници који учествују у ратним дејствима на страни Украјине изјавили су да су становници Артјомовска у ДНР опрезни према њима. О томе пише Њујорк тајмс, преноси РТ.

Како се наводи у чланку , становници који су остали у Артјомовску (украјински назив Бакхмут. – РТ ) почели су да сумњају у наоружане странце. С тим у вези, чланови групе се труде да не говоре енглески.

Такође се јавља да код Артјомовска делује група плаћеника под вођством Американца са позивним знаком „Вук“, чији је задатак да идентификује положаје руских трупа.

Министарство одбране је 13. децембра известило да је руска војска уништила више од 40 украјинских војних и страних бораца у правцу Купјанска.

Прочитајте још:  Ликвидиран холандски плаћеник код Харкова
Такође, пуковник полиције ЛНР Виталиј Кисељов рекао је да су у област Артјомовска стигли „црни трансплантолози“, (страни плаћеници) познати од 2014. године, који учествују у вађењу органа погинулим украјинским војницима .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *