Захарова: САД ће одговарати за страдање руских цивила!

0
захарова, срба

Марија Захарова (MFA Russia)

Нова провокација Запада, како каже Захарова, је испорука система “патриот” Кијеву која само повећава ризик да САД буду увучене у украјински сукоб

Вашингтон неће моћи да избегне одговорност за терористичке акције Кијева у којима је коришћено америчко оружје, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

“Америчка администрација, која је практично постала страна у сукобу, неће моћи да оповргне умешаност у сукобе у којима су страдали руски цивили нити ће бити ослобођена одговорности за смрт и разарања изазвана америчким оружјем”, рекла је она.

Захарова је нагласила да се гранатирање цивилних објеката на територији Руске Федерације спроводи “уз одобрење САД, које су директно укључене у навођење украјинских артиљеријских и ракетних система, они преносе Оружаним снагама Украјине сателитске снимке”.

Амерички новинари отворено пишу да је Пентагон дао зелено светло за ударе дронова на руску територију, навела је Захарова. Инспирисани таквом подршком, украјински политичари већ намеравају да ударе на критичну инфраструктуру недалеко од Подмосковља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова провокација Запада, како каже Захарова, је испорука система “патриот” Кијеву која само повећава ризик да САД буду увучене у украјински сукоб.

“Представници САД су у уторак изјавили да намеравају да обезбеде напредне противваздушне системе дугог домета за Украјину. Многи стручњаци су овај корак довели у питање, јер би то довело до ескалације сукоба и повећало ризик од директног укључивања америчке војске у сукоб”, рекла је портпаролка Министарства.

Према њеним речима, долазак заменика генералног секретара УН Мартина Грифитса у Херсон је провокативан и неприхватљив.

“Генерални секретар Антонио Гутереш мора да стави тачку на такве поступке. Посета Мартина Грифитса руском Херсону, чији су становници на референдуму гласали за улазак у Руску Федерацију, циљана је провокација”, поручила је Захарова.

Прочитајте још:  Лавров: Три стране ће пратити бродове са украјинским житом у Црном мору

Она је додала да секретаријат УН чини све да се удаљи од директне и непристрасне оцене ситуације у украјинској кризи.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *