Боцан Харченко: На Косову и Метохији је заиста прослава демократије по западним стандардима

0
боцан, вучић

Александар Боцан Харченко

Коментар руског амбасадора у Београду Александар Боцан Харченко поводом најновијих дешавања на нашој јужној покрајини.

Усред састанака западних изасланика у Београду и Приштини – Американац Ескобар и Есов специјални представник Лајчак, који наводно покушавају пронаћи решења за тренутну ескалацију ситуације на Kосову, врх Приштине отворено и пркосно наставља линију преузимања контроле над северном делу насељеном Србима.

И не размишља да пређе на другу страну. Поставља се питање о правој сврси западњака. Чини се да ће још једном – Београду заврнути руке.

Kосовски “премијер” Kурти је лежерно, у пратњи полиције, поставио своје људе у Парламент северног дела Косовске Митровице, коју су Срби раније ослободили.

Били смо у праву што смо упозорили да је Приштина одлука о одлагању релевантних општинских избора била лукав трик. Тако је испало: “наш народ” су преварили без избора. Заиста прослава демократије по европским стандардима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А ево и светле, просто очигледне чињенице о деловању Запада у корист Шиптара.

Њихова пријава за чланство непризнате квазидржаве у ЕУ. Да ли је ово икада било могуће без одобрења Брисела?

Где је посвећеност Европске уније принципима проширења ЕУ? Не, не, не. “Регија Западног Балкана”, која, иначе, пружа посвећеност Савету безбједности УН 1244?

Слика свега је разочаравајућа. Иако су речи америчког специјалног изасланика Ескобара да оптимизам треба произаћи из сваке кризе – упркос свим њиховим наизглед апсурдима – јасне. Очигледно, очајна ситуација косовских Срба прилагођава се оптимизму САД-а, наводи се на крају саопштења руског амбасадора у Београду Александар Боцан Харченка.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *