КФОР: Добили смо захтев Владе Србије за повратак на Косово војних и полицијских снага Србије и тренутно га процењујемо.

0
кфор

Кфор (Фото: НАТО)

Међународна мировна мисија НАТО-а на Косову (КФОР) потврдила је да је “примила захтев Владе Србије за повратак на Косово војних и полицијских снага Србије и да га разматра”.

„Добили смо писмо из Србије и тренутно га процењујемо. КФОР остаје посебно опрезан и потпуно способан испунити свој мандат УН-а“, наводи се у одговору КФОР-а за Радио Слободна Европа.

Председник Србије Александар Вучић је изјавио у четвртак да ће током вечери захтев предати електронском поштом, док је данас министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је да су припадници Војске Србије уручили захтев КФОР-у за повратак до 1.000 припадника војске и полиције Србије на Косово.

Прочитајте још:  Србија војно најјача на Западном Балкану
Како је раније саопштено, о захтеву Србије треба да одлучи Војни савет НАТО-а који ће препоручити КФОР-у одговор на захтев Србије.

Изасланик за Балкан САД Габријел Ескобар је током посете региону, у Приштини и Београду изјавио како се САД најоштрије супростављају таквом захтеву Београда, а министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок пре неколико дана такодје се изјаснила против тог захтева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  У Чачку на референдуму гласали и покојници
За доношење таквих одлука, потребан је консензус свих чланица НАТО-а.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *