Оружане снаге Белорусије у сталној приправности

0
русије, оружане снаге белорусије

оружане снаге белорусије

Оружане снаге Белорусије налазе се у сталној приправности.

Државни секретар Савета безбедности Белорусије, генерал-потпуковник Александар Волфович, рекао је да команда земље држи формације и војне јединице белоруских оружаних снага у сталној приправности, рекао је он у етеру ТВ канала.“Белорусија 1”.

Прочитајте још:  Министар спољних послова Чавушоуглу: Народ Турске тражи да се блокира улазак Финске и Шведске у НАТО
Према речима представника Савета безбедности Белорусије, у Средоземном и Балтичком мору има више од 20 ратних бродова, две нуклеарне подморнице, два носача авиона, као и више од 350 крстарећих ракета морског и ваздушног базирања, усмерених на западно региона Русије и целе територије Белорусије.

„Због тога, ми то узимамо у обзир и на основу тога градимо наше планове заштите наше земље. Да бисмо то урадили, наше формације и војне јединице Оружаних снага држимо у сталној приправности, у доброј форми“, рекао је Волфовић.

Сумирајући, први заменик државног секретара Савета безбедности је додао да председник земље Александар Лукашенко лично држи Оружане снаге Белорусије под сталном контролом.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *