Петковић: Курти је прерано почео да се смеје

0
Петар Петковић

Петар Петковић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да се премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти не само подсмева Бриселском споразуму, већ да то отворено чини и према Резолуцији 1244 Уједињених нација, уз оцену да је Курти прерано почео да се смеје и ликује.

Прочитајте још:  Марко Јакшић: Ацо Србине, до кад ћеш да се кријеш иза Српске листе?
Петковић је, реагујући на то што је Курти у интервјуу за немачки „Шпигл“ назвао смешним захтев Србије о повратку дела безбедносних снага на Косово и Метохију, поручио да то што Србија поштује Повељу УН и одлуке Савета безбедности, није смешно већ одговорно, али да Курти ни не зна шта та реч значи.

„Подједнако као што у Приштини не знају ни шта је УН, јер нити су и нити ће одмаћи даље од ходника ове институције, по којима сваке године комично тумарају. Зато је заправо смешно да Курти уопште покушава да тумачи Резолуцију 1244 и захтев за повратак српских безбедносних снага на Косово и Метохију“, саопштио је Петковић.

Спутњик

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *